Mehmet YENEN / SİMAV, (Kütahya), ()- MANİSA Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren Kütahya Simavlı madenci Ahmet Ergün'ün ailesine kaymakamlık tarafından 5 bin liralık maddi yardımda bulunuldu.

Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Çetin Balamur, maden şehidi Ahmet Ergün'ün ailesine 5 bin liralık nakdi yardımın Simav Kaymakamı ve Vakıf Başkanı İbrahim Süha Karaboran'ın talimatıyla yapıldığını bildirdi. Vakıf Müdürü Çetin Balamur, maden şehidi 6 aylık kız çocuğu babası Ergün'ün annesi Şükriye ile babası İlyas Ergün'e toplam 2 bin lira, eşi Fadime Ergün'e de 3 bin lira olmak üzere 5 bin lira nakdi yardım yapıldığını söyledi. Vakıf olarak bundan sonra Simavlı maden şehidi Ahmet Ergün'ün yanında olmaya devam edeceklerini ifade eden Balamur, "Vakıf olarak bu hususta üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız" dedi.

EŞİNE MAAŞ BAĞLANACAK

Simav Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğü de Ahmet Ergün'ün eşine maaş bağlanması için çalışma başlattı. Simav Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Ersoy Karapolat, şehit madenci Ahmet Ergün'ün bir çocuk annesi eşi Fadime Ergün'e maaş bağlanması ve diğer sosyal yardımlar için gerekli evrakları imzalattıklarını ve ilgili birime gönderdiklerini bildirdi. Karapolat "Şehit madencinin eşine ölüm geliri ve aylığının en kısa sürede bağlanması için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz" diye konuştu.

MY (AÖ/SSA)  (FOTOĞRAF)