BALIKESİR'de, Türk-İş'e bağlı Harb-İş Sendikası Şubesi üyeleri, mesai öncesi, maden kazasında hayatını kaybedenler adına 3 dakikalık saygı duruşunda bulundu.
TÜRK-İŞ'e bağlı Harb-İş Sendikası Balıkesir Şubesi üyeleri, Ana Tamir Fabrikası önünde mesai öncesi maden kazasında hayatını kaybedenler adına saygı duruşunda bulundu. Harb-İş Sendikası Balıkesir Şubesi Başkanı Ahmet Demirer, "Manisa Soma'daki maden ocağında konfederasyonumuza bağlı Türkiye Maden İş Sendikası üyesi çalışanların şehit olması Türk-İş topluluğunda büyük bir acıya neden olmuştur. Türk-İş, bu facianın sorumlularının bulunup hak ettikleri cezaları alana kadar konunun takipçisi olacak, bu faciaya sessiz kalmayacaktır" dedi.
Demirer, "İş sağlığı ve güvenliği kanununun yasalaşmasının üzerinden iki yıl geçmesine rağmen iş güvenliği ile ilgili yeterli önlemlerin alınmaması sonrası faciaya dönüşen iş kazaları hız kesmiyor. Neredeyse hergün iş kazasında can kaybının yaşandığı ülkemizde, evine ekmek götürebilmek için mücadele veren emekçiler, sağlıksız ve güvencesiz çalışma ortamlarında felaketle karşı karşıya bırakılıyor. İş cinayetlerinin ortadan kalkması için, iş sağlığı ve güvenliği yasasının tam anlamıyla hayata geçirildiği, iş yerlerinde gereken denetimlerin yapıldığı, iş sağlığı ve güvenliği bilincinin yerleştiği, taşeronlaşma ve güvencesiz çalıştırmaların olmadığı çalışma hayatı talebimizi yeniliyoruz. Soma'da hayatını kaybeden tüm emekçi kardeşlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, acılı ailelerine sabırlar diliyorum" diye konuştu.

CY(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)