Ramazan İMRAĞ/CİZRE (Şırnak), () - SURİYE'den 2 çocuğu ve babası ile sınırı kaçak geçmek isterken, askerlerin açtığı ateş sonucu ölen Saada Darwich için BDP'liler tarafından sınırda protesto yürüyüşü düzenlendi. 
Suriye'den de çok sayıda kişinin gösteriye destek için tel örgülere gelmesi üzerine göstericiler ile askerler arasında olaylar çıktı.
Suriye'den sınırı geçip Türkiye'ye gelmek isteyen Saada Darwich'in Şırnak'ın Cizre ile Mardin Nusaybin ilçeleri arasındaki bölgede askerler tarafından öldürülmesinin ardından bugün Cizre'de BDP'liler parti binası önünde toplanıp, olayın yaşandığı sınır bölgesine gitti. Aralarında HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret'in de bulunduğu yaklaşık bin 500 kişi, olayın yaşandığı Şabaniye Mezrası'nın sınır kesimine yürüdü. Sınırın Suriye tarafında bulunan Darwich'in de yakınlarının geldiği  tel örgülerin her iki tarafında protesto gösterisi yapan kalabalık, tel örgüleri sökmeye çalıştı. Jandarma ekiplerinin TOMA'larla müdahalede bulunması, kısa süreli gerginliğe yol açtı.
ASKER SİLAH DOĞRULTTU
Askerler sınır tellerini sökmeye çalışan Suriyelerin üzerine silah doğrultarak geri çekilmeleri konusunda uyardı. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ile Cizre İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hikmet Öz arasındaki yapılan konuşmadan sonra, gerginlik sona erdi.
HDP Milletvekili Sarıyıldız, genç kadının iki çocuğu ve babasıyla birlikte akrabalarını ziyarete gelirken, zırhlı araçtan açılan ateş sonucu yaşamını yitirdiğini öne sürdü.  
BİNBAŞI: HEPİMİZ KARDEŞİZ
Zaman zaman Sınır Tabur Komutanı Binbaşı Öz ile tartışan Sarıyıldız, "Niye müdahale etmiyorsunuz, vurulan insanı niye hastaneye götürmüyorsunuz. Bas bas bağırıyor babası" sözlerine karşılık Binbaşı Öz, Sarıyıldız'ı sakinleştirmeye çalışarak, "Hepimiz kardeşiz. Öyle düşünüyoruz zaten" dedi.

Rİ(GG/COŞ) (FOTOĞRAFLI)