Süleyman KAYA/İSTANBUL,() FATİH’te belediye otobüsünde kurşunlanarak öldürülen Özge Gündoğan’ın üniversiteli arkadaşları, cinayet nedeniyle eylem yaptı. Gündoğan’ın da öğrencisi olduğu İstanbul Üniversitesi’nde toplanan öğrenciler, kampusta yürüyüş yaptı. Arkadaşları, Özge Gündoğan’ın fotoğrafının önüne mumlar yakıp karanfiller bıraktı.
Cinayete kurban giden Siyasal Bilgiler Fakültesi 2. Sınıf Öğrencisi Özge Gündoğan’ı üniversiteli arkadaşları unutmadı. Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde saat 14.00 sıralarında toplanan öğrenci ve akademisyenler, kadın cinayetlerine tepki gösterdi. Konuşmalarda, Özge Gündoğan’ın polise başvurarak şikayetçi olduğu ve koruma talebinde bulunduğu iddia edildi. Arkadaşları Özge Gündoğan’a koruma vermeyen yetkilileri de cinayete ortak olmakla suçladı.
Yapılan konuşmalardan sonra Özge Gündoğan’ın üniversiteli öğrenciler ‘Yasta değil isyandayız’, ‘Erkek adaleti değil gerçek adalet’, ‘Kadın cinayetlerini durduracağız’, ‘Özgenin hesabını soracağız’, ‘Özge Gündoğan ölmeyebilirdi’ ve ‘Kadınlara koruma katillere ağır ceza’ yazılı döviz taşıdı. Bir erkek öğrencinin boynuna astığı ‘Kadın şiddeti erkeklikse ben erkek değilim’ yazılı döviz dikkatleri çekti.
Pankartlar açarak yürüyüş yapan öğrenciler ‘Özge’nin hesabını kadınlar soracak’, ‘Kadın ölüyor devlet koruyor’, şeklinde slogan attı. Bir süre kampüs içinde yürüyüş yapan öğrenciler, bugün saat 18.00’de Galatasaray Meydanı’nda toplanmak üzere dağıldı.

SK(BB) (FOTOĞRAFLI)