İZMİR'in Buca İlçesi'nde, 6 ay önce boşandığı Vedat Atik tarafından öldürülen Dokuz Eylül Üniversitesi'nde öğretim görevlisi Serpil Erfındık'ın ölümünün 40'ıncı gününde, annesi Tülay Aksakal, Bornova'da lokma dağıttı. Tülay Aksakal'a Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir grup, Serpil Erfındık'ın fotoğrafını taşıyarak destek verdi.
Cinayete kurban verdiği kızı Serpil Erfındık'ın ölümünün 40'ıncı gününde, acılı anne Tülay Aksakal, Bornova Meydanı'nda lokma yaptırıp dağıttı. Anneyi, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir Temsilcisi Sanem Deniz Kural ve grup üyeleri yalnız bırakmadı. Platform üyeleri ellerinde Serpil Erfındık'ın fotoğraflarını tuttu. Anne Aksakal, "Türkiye uluslararası alanda kadına yönelik şiddete sıfır tolerans göstermeyi taahüt etse de kızım Serpil Erfındık, mahkeme kararına rağmen korunamadı ve devletin ihmali sebebi ile katledildi. Benim gibi acı çeken annelere emsal olması için, hakim, savcı ve tüm sorumlular hakkında yasal savaşım devam ediyor. Önümüzdeki süreçte yasal müracaatlara ilişkin açıklamalar yapacağım. Bu süreçte bana destek olan herkese teşekkür ediyorum. Caninin en ağır cezaya çarptırılmasını istiyorum" dedi.
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir Temsilcisi Sanem Deniz Kural da diğer kadın cinayetlerinde olduğu gibi Serpil Erfındık'ın davasına da müdahil olacaklarını ve sonuna kadar davayı takip edeceklerini belirtti.
ÖMÜR BOYU HAPSİ İSTENDİ
Eski eşi Serpil Erfındık'ı öldürdüğü iddia edilen Vedat Atik hakkında, 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu, 'hakaret ve tehdit' suçlarından ise 4 yıl hapis cezası istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.