Behçet DALMAZ/ HAKKARİ, () - VAN’da 14 yıl önce uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren SHP eski Hakkari Milletvekili Avukat Cumhur Keskin'in oğlu avukat İsmail Keskin ile Diyarbakırlı Mali Müşavir Sultan Çiçek, 2 gün 2 gece süren görkemli düğünle dünya evine girdi.
Van'da 14 Ocak 2000'de Hastane Caddesi'ndeki bürosundan çıkarken 4 kurşunla vurulan SHP 18'inci dönem Hakkari Milletvekili Avukat Cumhur Keskin'in oğlu 27 yaşındaki İsmail Keskin ile Sultan Çiçek, 2 gün süren düğün töreniyle dünya evine girdi. Çiftin düğününe yaklaşık 5 bin kişi ile HDP Hakkari Milletvekili Esat Canan ve Durankaya Belde Belediye Başkanı Fatih Keskin de katıldı. Düğünde halay çeken HDP Milletvekili Canan,Türkiye'nin sayılı avukatlarından olan rahmetli Cumhur Keskin'i saygıyla andıklarını belirtirken, kendisi gibi avukat olan oğlu İsmail'in düğününe katılmaktan son derece mutlu olduklarını söyledi.
'BABAMIN VASİYETİNİ YERİNE GETİRDİM'
Durankaya Belde Belediye Başkanı ve aynı zamanda damadın amcasının oğlu olan Fatih Keskin, "Rahmetli babam bana 'Cumhur'un oğlunun sağdıçlığını sen yap' diye vasiyet etmişti. Rahmetli babamın bu vasiyetini de yerine getirmiş oldum" dedi.
Damat İsmail Keskin ise iki mutluluğu bir arada yaşadıklarını belirterek, ölümünün ardından 14 yıl geçmesine rağmen insanların hala babasını unutmamış olmasının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi ve düğüne katılanlara teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI