KONYA'da Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde Prof. Dr. Ahmet G. tarafından odasında boğazı kesilerek öldürülen Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in, boşandığı eşi hemşire Z.B., ''Eşim Celalettin, mert ve dürüst bir insandı. Allah mekanını cennet etsin. Boşanmış olsak da eşim diyebiliyorum'' dedi.
Bir sağlık ocağında hemşire olarak görev yapan ve olayın ardından izne ayrılan Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in boşandığı eşi Z.B., 'ya konuştu. Eski eşinin mert ve dürüst bir insan olduğunu belirten Z.B., şunları söyledi:
"Çocuklarımla ilgilenmek istiyorum. Acımı yaşamak istiyorum. Mert, dürüst bir insandı. Allah mekanını cennet etsin. Boşanmış olsak da eşim diyebiliyorum. Hakkında kötü bir şey düşünmüyorum. Muhakkak kendine göre doğruları vardır. Dobra bir adamdır. Zamanla doğrunun ortaya çıkmasını bekliyorum. Allah'ın izniyle de doğrular elbette ortaya çıkar.''
ÇOCUKLARINI ÇOK SEVERDİ
Boşanma nedeni hakkında konuşmak istemeyen Z.B., muhabirine şunları söyledi:
''Ben 3 ay önce boşandım ve 6 aydır da çocuklarımla birlikte eşimden ayrı yaşıyordum. Eşim, ikiyüzlü birisi değildi. Onun için hiçbir şey söylemek istemiyorum. Çocuklar benim yanımdaydı ama çocuklarından eline çekmezdi. Benden desteğini çekmezdi. Sadece boşandık. Ayrıydık ama çocuklarını çok severdi, üzerine titrerdi. Basında da çocuklarım ve ben yer almak istemiyoruz. Yaşadığımız olay acı ve bu acımızı yaşamak istiyoruz.''
Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in herhangi bir tehdit alıp almadığı sorulunca da Z.B., ''Son ay çocuklarını görmemeye, telefon açmaya başladı. Nedenini bilmiyorduk. Nedeni onunla beraber gitti. Çocuklarından kopabilen baba olmadığı için bende acaba tehdit aldı mı diye düşünüyorum'' dedi.

(FOTOĞRAFLI)