YALOVA'da 4 okulda bin 15 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtıldı. Yalova Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen törende konuşan Yalova Valisi Esengül Civelek, çağımızda artık bilgiye ulaşımın bir tuş mesafesi kadar yakın olduğunu söyledi.
FATİH Projesi kapsamında Yalova Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 231 öğrenci ve 69 öğretmene tablet bilgisayar verildi. Okulda düzenlenen törene Yalova Valisi Esengül Civelek, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma, Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Aslan, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ile kurum müdürleri, daire amirleri, okulun öğretmen ve öğrencileri katıldı.
Törende bilgi çağında bilgiye erişimin büyük önem taşıdığını dile getiren Yalova Valisi Esengül Civelek "Günümüz bilgi çağı. Bilgi çağında bilgi ve bilgiye erişim büyük önem taşımaktadır. Tabletli eğitim ile derslerde bilişim teknoloji araçlarının kullanım etkinliği sağlanacaktır. Artık bilgiye erişim bir tuş mesafesinde"dedi. IA/(FK)(Fotoğraflı)