ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında, Edirne’nin Keşan İlçesi’nde belirlenen 21 bin hektarlık alana öğrenciler tarafından fidan dikilmeye başlandı.
Kale Tepe Mevkii’ndeki 500 dekarlık alanda ömrünü tamamladıkları için endüstriyel plantasyon kapsamında kesilen ağaçların yerine ise 70 bin fidan dikildi. Proje kapsamında düzenlenen etkinlikle Ahmet Yenice ve Yekta Baydar ortaokulunda eğitim gören 65 öğrenci tarafından ise Kale Tepe Mevkii’nde bulunan alana 120 fidan dikildi. Etkinliğe, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Orman İşletme Müdürü Sebahattin Canbakkal, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Aras, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Öğrencilere, ağaç ve ormanların önemiyle ilgili bilgi veren Bekir Dınkırcı, daha sonra öğrencilerle birlikte fidan dikti.
Projeyle ilgili bilgi veren Sebahattin Canbakkal, Milli Eğitim Bakanlığı ile Orman Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde öğrencileri fidan dikme faaliyetleri içerisinde dahil etmek ve orman bilincini geliştirmek maksadıyla hazırlanan ‘Okullar Hayat Olsun’ projesinin hayata geçirildiğini ifade ederek, "Biz, Keşan Orman İşletme Müdürlüğü olarak bu yıl zaten 4 bin 200 dekar sahada yaklaşık 550 bin fidan dikmeyi planlamış ve işin sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Bugün yapmış olduğumuz bu organizasyonla fidan dikme etkinliğini okulları temsilen İlçe Milli eğitim Müdürlüğü’nce tespit edilen öğrencilerin bu faaliyete katılımı sağlandı. Onlarda arkadaşlarına, ailelerine ve yakın çevrelerine bu kampanyayı anlatacaklar. Bu faaliyet hafızalarında sürekli canlanacak ve bu konuda bir bilinç oluşacak. Amacımız, o bilinci geliştirmek" dedi.
ÖĞRENCİLERİN DİKTİĞİ FİDANLARI TEKRAR ELDEN GEÇİRECEĞİZ
Endüstriyel plantasyon kapsamında kesilen ağaçlarla boşalan 500 dekarlık alana 70 bin fidanın dikildiğini dile getiren Canbakkal, şunları söyledi: "Sahanın hemen başlangıcında öğrencilerle beraber bir etkinlik havzası oluşturduk. Devamını kendi profesyonel, deneyimli işçilerimizle beraber tesis ediyoruz. Fidan dikme işi teknik bir iştir. Öğrencilerin diktiği bu fidanları tekrar biz elden geçireceğiz. Böyle bir ortamda öğrencilerimize bunu canlı olarak yaşatmak ve orman bilincini geliştirmek istiyoruz. Ağaç sevgisini artırmak, çevre bilincini geliştirmek istiyoruz. Bilindiği üzere ülkemizde çevre sorunları her geçen yıl daha da artıyor. Olumsuzlaşan bu şartlar içerisinde sağlıklı nesiller için doğal kaynaklarımıza sahip çıkmamız lazım. Sahip çıkacağımız doğal kaynakların başında da ormanlar gelmektedir."
DAHA SAĞLIKLI ORMANLAR OLUŞTURACAĞIZ
Sebahattin Canbakkal, daha önce mevcut alandaki ağaçların ömrünü tamamladıkları için endüstriyel plantasyon kapsamında kesilerek üretime tabii tutulduğunu kayıt düşerek, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın uzun vadeli projesi kapsamında kesilenden daha kaliteli bir orman oluşturulmasının planlandığını söyledi. Proje kapsamında ilçedeki diğer okullarda eğitim gören öğrencilerinde ayrılan 21 bin dekarlık alana fidan dikecekleri kaydedildi.