Muhammet KAÇAR/İYİDERE (Rize), () - RİZE’nin İyidere İlçesi Fethiye Ortaokulu koridoruna kurulan kuluçka makinesinde üretilen civcivler, hayvan sevgisi kazandırmak için öğrencilere dağıtılıyor.
Fethiye Mahallesi’nde yer alan Fethiye Ortaokulu’nda öğrencilere hayvan sevgisi aşılanması için ilginç bir uygulama başlatıldı. Okul yönetimi, İyidere Kaymakamlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü’nün destekleriyle okulun koridoruna kuluçka makinesi yerleştirdi, civciv üretimine başladı. Kuluçka makinesi ile üretilen yüzlerce civciv, okulda eğitim gören öğrenciler ve öğrenci velilerine ücretsiz dağıtılıyor. Çocuklar teneffüslerde kuluçka makinesinin çevresine gelerek vakit geçiriyor.
'BİLGİSAYAR YERİNE CİVCİCLERLE VAKİT GEÇİRİYORLAR'
Okul Müdürü Şaban Biber, uygulama ile çocuklara hayvan sevgisi kazandırmayı amaçladıklarını belirterek, “Çocuklarımıza hayvan sevgisinin yanı sıra sorumluluk bilinci vermeyi de hedefliyoruz. Uygulamamız verimli oldu. Ürettiğimiz civcivleri öğrencilerimize ve velilerine veriyoruz. Okul sonrası bilgisayar başında boş vakit geçiren çocuklarımızın civcivlerle zamanını geçirmesini sağlıyoruz” dedi.

MK(TM/CK) (FOTOĞRAFLI)