MANİSA İsmet İnönü Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinin okula engelli asansörü yaptırma hayalleri İzmir 2 No’lu Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’na takıldı. 76 yıllık geçmişe sahip okul binasının tarihi olması, okul yönetimi ve öğrencileri, asansörün nasıl yapılabileceği yolunda yeni çözüm arayışlarına yöneltti.
İsmet İnönü Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde öğrenim gören yürüme engelli lise 2’nci sınıf öğrencisi Yakup Arslan ve son sınıf öğrencisi Mehmet İlerbu’nun 2’nci kattaki sınıflarına ulaşmakta zorlanmaları duyarlı arkadaşlarını harekete geçirdi. Manisa Belediyesi Musiki Derneği’ne başvuran öğrenciler, 'Gönüller Bir Olunca' adı verilen konser düzenlenmesini sağladı. Okulun konferans salonunda düzenlenen konser için satılan 260 biletten 1305 lira gelir elde edildi. Ancak, öğrencilerin okula engelli asansörü yaptırma hayalleri İzmir 2 No’lu Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’na takıldı. 76 yıllık geçmişe sahip okul binasının tarihi olması, okul yönetimi ve öğrencileri, asansörün nasıl yapılabileceği yolunda yeni çözüm arayışlarına yöneltti.
Okul müdürü Osman Kuşçuoğlu, tarihi binaya zarar vermeden merdivenler üzerine raylı bir sistem kurabilme olanağını araştırdıklarını söyledi. Raylı sistemin 27 bin euroya malolacağını öğrendiklerini belirten Kuşçuoğlu, şöyle konuştu:
"Okulumuza asansör yapabilmek için öğrencilerimiz girişimiyle düzenlenen konserden bin 305 lira gelir elde ettik. Bir öğretmen arkadaşımız da 15 bin lira ağışlayacağını söyledi. Ancak okul binamız tarihi eser olduğu için çivi bie çakmamız yasak. O nedenle yeni arayışlara giriştik. Merdivenler üzerinden bir raylı sistemin yapılabileceğini öğrendik. Fakat maliyeti çok yüksek. Bunun için biraz daha desteğe ihtiyacımız var. Bu konuda bize sahip çıkacak hayırseverlerimizin olacağına inanıyorum."