Erhan TEKTEN /İSTANBUL,() Haliç Üniversitesi İşletme Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Özsoy'un sözleşmesi, bir süre önce üniversite yönetimi tarafından feshedildi. Hiçbir inceleme-soruşturmaya dayanmadan sözleşmesinin iptal edildiğini iddia eden Prof. Özsoy, o günden itibaren okula alınmıyor. Prof. Dr. Osman Özsoy da üniversite yönetimini protesto etmek için öğrencilerine sokakta ders verdi.

YOKLAMA DA ALDI
Prof. Dr. Osman Özsoy, "temsili" dersin sonunda öğrencilerinden "yoklama" da almayı ihmal etmedi.
Haliç Üniversitesi Şişhane Kampüsü'nün önünde basın açıklaması yapan Prof. Osman Özsoy, söz konusu okulun en eski hocalarından biri olduğunu söyledi. Prof. Özsoy, geçen yıl 14 Mayıs'ta okul yönetimi tarafından kendisine "Rektör Vekilliği" teklif edildiğini ve kabul edince de göreve başladığını vurguladı.
Özsoy, "İdari görev aldığınız zaman yeni bir sözleşme yapılıyor haliyle. Daha farklı imkanları da oluyor bunun. Göreve başladık. Sözleşme elimde. Bu sözleşme 14 Mayıs 2013 tarihinden, 31 Aralık 2016 tarihine kadar geçerlidir. 'Osman Özsoy Rektör Vekilliği görevini bıraksa bile, aynı şartlarda çalışmaya devam eder' diye burada gösteriyor. Benim geçerli olan sözleşmem bu. Her nedense, 17 Aralık olaylarından sonra Rektör Vekilliği'nden ayrılmama rağmen, 7-8 ay devam etti bu şartlar" diye konuştu.

17 ARALIK OPERASYONU
17 Aralık operasyonunun ardından Yeni Şafak gazetesindeki köşe yazılarına son verildiğini söyleyen Prof. Özsoy, “17 Aralık'tan sonra durumdan vazife mi çıkarmak istediler, bilemiyorum. Ocak ayında maaşım dörtte bir oranında yatırıldı. Biz bunun üzerine hukuki süreç başlattık. Bu süreç devam ederken, adresime sözleşmenin feshedildiğine dair evrak geldi" dedi.
Sözleşmenin feshedilmesinden Rektör'ün bile haberi olmadığını anlatan Prof. Özsoy, "Kaldı ki, Mütevelli Heyeti Başkanı, avukat. Bunları bilmesi lazım" dedi. Sözleşmeyi feshe konu iddiaları öğrencilere soran Özsoy, öğrencilerden "Kesinlikle hayır" cevabı aldı.
Özsoy, konuşmasına şöyle devam etti:
"Buraya gelip bu işi görünür kılmamın nedeni, şu anda Türkiye'de çok ciddi hukuk ihlalleri yaşanıyor. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın altını çizdiği ve benim de altına imza atacağım çok ciddi hukuk ihlalleri yaşanıyor. Eğer biz kendi hakkımızı savunamazsak, toplum kendi hakkını savunamaz. Şu atasözü yanlış, 'Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın'. O yılan doğada yaşasın, ama tabiatı yılan olan insanlar cezalarını çeksinler. Böyle bir durumla karşı kaşıyayız, ben bunu aşacağımıza inanıyorum."
Prof. Özsoy'un öğrencilerinden Halkla İlişkiler 3. sınıf öğrencisi Yasemin Yıldız da, "Öğrencileriyle bile konuşurken, ceketini ilikleyerek konuşur. Öğrencileriyle bu derece saygılı konuşan bir hocanın ahlaksızlığı varsa, belgelesinler diyorum. Burayı ayakta tutan biziz, bizim tercihlerimize saygı duysunlar" şeklinde konuştu.
ET(FOTOĞRAF)