KAYSERİ'de okul servislerinin sürücülerine, 'Anaların ve babaların en değerli varlıklarını taşıyorsunuz. Argo konuşmayın, kurallara uyun' uyarısı yapıldı. Etkinlikte geçirdiği trafik kazası sonucu özürlü olan Kadir Can Gökalp de sahneye tekerlekli sandalyesiyle çıkıp, servis şoförlerine uyarılarda bulundu.
Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Müdürlüğünce 'güvenli trafik' uygulaması kapsamınca Kadir Has Kongre ve Spor merkezinde, Kayseri Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Esnaf Odasıyla birlikte düzenlenen eğitim çalışmasına, okul servislerinin sürücüleri katıldı. Trafik Denetleme Şube Müdürü Halil İbrahim Küpeli konuşmasında, "Okul servislerinin sürücülerine sesleniyorum, sizler bizlerin, anne ve babaların en değerli varlıklarını taşıyorsunuz. Sorumluluğunuz, diğer sürücülerden büyük. Araçlarınızın teknik bakımını mutlaka yaptırın, lastiklerinizi kontrol edin. Servislerinizde yüksek sesle müzik çalmayın. Zaten, çocuklar kendi cep telefonlarından müzik dinliyorlar. Araçlarınıza fazla yolcu almayın. Kurallara mutlaka uyun. Kendiniz ve çocuklara emniyet kemeri taktırın'' dedi.
Kayseri Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Yavuz Ay da eğitim toplantısında yaptığı konuşmada, ''Anne ve babaların en kıymetli varlıklarını taşıdığımızın bilincindeyiz. Araç içindeki davranışlarımıza dikkat etmeliyiz. Çocuklar kamera gibi, sizlerin ne yaptıklarını bakıyor ve onu kaydediyor. O nedenle konuştuklarımıza, hareketlerimize dikkat etmeli, trafik kurallarına uymalıyız'' diye uyarılarda bulundu.
Eğitim çalışması sırasında daha önce  geçirdiği trafik kazası sonucu  özürlü kalan ve tekerlekli sandalyesiyle sahneye çıkan Kadir Can Gökalp de yaptığı konuşmada, ''Trafik kurallarına mutlaka uyun. Aksi takdirde, siz ve taşıdığınız kişiler ölebilir veya benim gibi özürlü kalabilir'' diye konuştu.

OE,DÖ(OE/AAA) (FOTOĞRAFLI)