MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde 6 okul yaptırdığı için 'Okul Dede' diye tanınan hayırsever işadamı Kazım Yılmaz, 30 Mart yerel seçimlerinde bağımsız belediye başkan adayı oldu.

Datça’da 1995 yılından bugüne kadar 6 okul yaptıran, Datçalılar tarafından ’Okul Dede’ unvanı verilen ve belediye meclisinin kararı ile yaptırdığı okullardan birinin önüne heykeli dikilen hayırsever işadamı Kazım Yılmaz, bağımsız belediye başkan adayı olduğunu açıkladı. Herhangi bir siyasi partiden aday olmayı hiç düşünmediğini ifade eden Yılmaz, daha özgür hareket ederek projeleri hiç çekinmeden gerçekleştirebilmek için bağımsız olduğunu dile getirdi. “Benim partim Datça olacak” diyen Kazım Yılmaz, diğer partilerin adaylarının Ankara’nın yolunu aşındırdığını söyleyerek, kendisinin Ankara’ya herhangi bir diyet borcu olmayacağını belirtti.

DATÇA PROJELERİ

Datça’nın en önemli sorununun su problemi olduğuna dikkat çeken bağımsız aday Kazım Yılmaz, “Türkiye’de halen asbestli boruların kullanıldığı birkaç yerden biri Datça. Datçalıların artık sağlıklı suya ihtiyacı var. Bu sorunu belediye kasasından tek kuruş çıkmadan çözeceğim. Datça, temiz ve sağlıklı suya kavuşacak” dedi. İlçede bir huzurevi bulunmadığına dikkat çeken Yılmaz, şimdiden huzurevi için yer aradığını dile getirdi.

Datça’nın turizmden hak ettiği payı alamadığını vurgulayan Yılmaz, “Burası çıkmaz bir sokak olduğu için turizm bir türlü gelişmedi. Havayoluyla birkaç saat içerisinde dünyanın değişik yerlerinden ülkemize gelen turisti, karayoluyla Datça’ya transfer etmek mümkün değil. Bu amaçla Datça ile Marmaris arasında iki ilçeye de hizmet verecek bir havaalanı projesinin gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bir başka çözüm ise Bodrum ile Datça arasında deniz ulaşımını verimli hale getirmek. Bugünkü haliyle deniz ulaşımı ihtiyaca cevap vermiyor. İki ilçe arasında, hızlı deniz otobüsleri ve mini deniz taksileri çalıştırılarak soruna çözüm getirileceğine inanıyorum” diye konuştu.

Yılmaz, propaganda sürecinin başlamasıyla birlikte ilçeyi afişlerle donatacağını da sözlerine ekledi.