İZMİT (Kocaeli), () - İZMİT'te Gazi Anadolu Lisesi’ni birincilikle bitiren ve mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada Gezi parkı olaylarına değindiği için Disiplin Kurulu tarafından 'kınama' cezası verilince okul birinciliği elinden alınan Işıtan Okutan'a, Kocaeli Liseli Genç Umut Platformu üyesi öğrenciler destek verdi. Okul önünde toplanan öğrenciler, yanlarında getirdikleri kütüğe Işıtan Okutan'ın adı yazılı plakayı çakarak onun hala herkesin kalbinde birinci olduğunu söylediler.
Gazi Anadolu Lisesi’nin 19'uncu dönem birincisi Işıtan Önder, 12 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilen mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, Gezi Parkı eylemlerinde ölen Berkin Elvan ve Ali İsmail Korkmaz’ı da andı, onların yaşama ve eğitim haklarının ellerinden alındığını dile getirdi. Bu konuşmanın ardından öğrenci, okul disiplin kuruluna sevk edildi. Ceza verilmesi için baskı gördüğü ileri sürülen okul müdürü Ahmet Kemal Saral da istifasını verdi.
Bir anda kamouyunun dikkatini çeken ve Pazar günü yapılacak sınavlar için evine kapanarak ders çalışan Işıtan Önder'e siyasilerden ve eğitim camiasından destek gelirken, bugün de Kocaeli Liseli Genç Umut Platformu üyeleri Gazi Anadolu Lisesi önünde toplanarak, beraberlerinde getirdikleri kütüğe onun adı yazılı plaketi çaktı.
Burada yapılan konuşmada, Işıtan Önder'in 4 yıl boyunca emeğiyle, alın teriyle aldığı okul birinciliğinin hiç bir hukuki ve insani gerekçe olmadan elinden alındığı vurgulanarak, "Işıtan arkadaşımızın en büyük suçu onların çocukları gibi yurt dışında kolejlerde okuyup ayakkabı kutularında para saklamamasıdır. Bugün biz liseliler olarak Işıtan arkadaşımıza destek olmak ve onun işlediği suçu biz de bir kez daha işlemek için buradayız. Bu okulun bu yılki birincisi Işıtan Önder'dir. Okulun kütüğünden Işıtan'ın adını çıkaranlara cevabımızı buradan veriyoruz. Aklımızdan ve kalbimizden Ali İsmail'i ve Berkin'i nasıl çıkarmadıysak, Işıtan'a yapılanları da çıkarmayacağız" denildi.

FOTOĞRAFLI