IĞDIR'da bir ilkokulun bahçesinde soğuktan donmak üzere olan aç ve yaralı köpek bulundu. Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü ekipleri, doyurdukları hayvanı tedavi altına aldı.
İrfan Caddesi’nde bulunan Ziya Gökalp İlkokulu bekçisi, bahçede bir köpek olduğunu fark etti. Bekçi, yaralı hayvanın kuduz kurt olabileceğini düşünerek Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü’ne bilgi verdi. Sevk edilen veteriner hekimler soğuktan donmak üzere olan köpeğin sağ gözünün görmediğini, sol bacağının kırık olduğunu tespit etti. Aç ve yürümekte güçlük çeken köpek koruma altına alınırken ona yiyecek verildi. Köpeğin, tedavi edilmesi için Kars'taki Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne gönderilmesi kararlaştırıldı.
Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle sokakta yaşayan hayvanların zor durumda kaldığını hatırlatırken, halkın bu konuda duyarlı olması gerektiğini söyledi. Artan yemeklerin çöp yerine aç olan hayvanlara verilmesini isteyen Türkoğlu "Soğuk havalarda yiyecek bulamayan hayvanlara yardım etmeli, onlara zarar vermemeliyiz. Köpeği bulduğumuzda yaralıydı. Neredeyse telef olmak üzereydi. İlk müdahalelerini yaptık. Tedavisi için Kafkas Üniversitesi’ne göndereceğiz" dedi.