GAZİANTEP merkez Şahinbey ve Şehitkamil ilçe kaymakamlıklarının ortak yürüttüğü 'Hayaldi gerçek oldu' projesi kapsamında kentte eğitim gören 72 öksüz ve yetim çocuğa, karne hediyesi olarak bisiklet hediye edildi.
Okul Aile Birlikleri Derneği (GOABDER) tarafından kent genelinde tüm okullardan tespit edilen öksüz ve yetim çocuklar bisikletlerine Şahinbey Kaymakamlığı bahçesinde düzenlenen törenle kavuştu. Törene; Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülhalim Ünverdi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Sedat Canpolat, GOUBDER Başkanı Filiz Oğuz, okul idarecileri, öğretmenleri ile öğrenciler katıldı.
Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan yaptığı konuşmada, eğitimle ilgili çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Sevgili yavrularımıza dokunduğumuzda, onların gönüllerine dokunduğumuzda bizim ülkemizin geleceği daha muhteşem olacak. Buna yürekten inanıyorum" dedi.
Kent genelinde eğitimlerini sürdüren 72 öksüz ve yetim çocuğa bisiklet hediye ederek, onların bir yıl boyunca verdikleri emeği ve başarıyı ödüllendirmek istediklerini vurgulayan Turan, şöyle konuştu:
"Bugün buradaki başarı GOABDER'in başarısıdır. Başarı Okul Aile Birlikleri'nin başarısıdır. Başarı Gazianteplilerin başarısıdır. Biz işimizi yapmaya çalışıyoruz. Kimseyi minnet altına sokmak istemiyoruz. Bu ülkenin bir Kaymakamı olarak bu kardeşlerimizin bize emanet edildiğini biliyoruz.Zamanımızı ve kaynaklarımızı iyi kullanmaya çalışıyoruz. Büyüklerimizin dediği gibi beşeri sermayeyi elimizden geldiğince iyi yetiştirmeye çalışıyoruz. Bisikletle ilgili taleplerini gördüğümde, bunun üzerine bir de kask verelim dedik. Çünkü, bisiklet ve benzer araçları kullanan herkesin dizlik ve kask kullanması gerekiyor. 72 yavrumuza bisiklet hediye ettik. Bisiklet konusunda da tercihi GOABDER'e bıraktık. Kendimiz seçmedik, istedik ki bu yavrularımız en güzel bisikletlere binsin. En güzel eşyaları kullansınlar, en güzel okullarda okusunlar.Çünkü bu yavrularımız dünyanın güzel ülkesinin en güzel şehrinde yaşıyorlar."
GOABDER Başkanı Filiz Oğuz'da projeyi başlatmadan önce rehber öğretmenler aracılığı ile bir anket yaptıklarını ve 'Ne istiyorsunuz, sizi ne mutlu eder' diye sorduklarını, çoğunluğun bisiklet istediğini belirterek, "Anket sonuçlarını Kaymakamlarımızla bu anketi paylaştık ve onların da desteği ile birer bisiklet aldık.Bunun dışında çocuklarımızla birlikte piknik yapacağız, değişik hediyeler de vereceğiz. Umarım bu yıl onlar için güzel bir yıl olur. Çünkü, çok yoruldular, uğraştılar. Aldıkları bisikletlere çok dikkatli bir şekilde binmelerini ve çok da güzel bir yaz tatili geçirmelerini temenni ediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından çocuklara bisikletleri dağıtıldı.

EB(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)