Engin ÖZMEN-Mehmet YİRUN/İSTANBUL,() OKMEYDANI'nda toplanan eylemciler, kaldırım kenarlarındaki demir korkulukları sökerek yollara barikatlar kurdu. Polis ekiplerine sapan ile taş atan eylemciler, TOMA ve gazlı müdahale sonrası Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi aciline sığındı. Çevik Kuvvet ekipleri hastanenin acil girişinin bulunduğu yola gaz fişeği atarken, üç eylemci yaralandı.

Okmeydanı’nda ara sokaklarda dolaşan eylemciler hastanenin de bulunduğu Darülaceze Caddesi üzerinde toplandı. Yaklaşık 300 kişilik grup kaldırımların demir korkuluklarını sökerek yollara barikatlar kurdu. Kaldırım taşlarını kırarak polisin tuttuğu kavşağa doğru giden gruba TOMA ve gaz fişeğiyle müdahale eden polis ekipleri, eylemcileri uzun süre cadde üzerinde kovaladı. Bu sırada polisten kaçmak isteyen çok sayıda eylemci Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine sığındı. Çıkan arbedede cadde üzerindeki bazı işleri, duraklar ve özel bankalara ATM cihazları zarar gördü.
Hastane bahçesi içerisinde polis ekiplerine sapanla taş atan eylemcilere kızan Çevik Kuvvet ekibi, acil servisin girişine kadar gelerek taş atılmaması konusunda uyardı. Eylemciler ise hastane bahçesine gelen polis ekiplerine tepki göstererek dışarı çıkmalarını istedi. Polisin mücadelesi sonucu attığı fişeklerin isabet ettiği 3 kişi hafif şekilde yaralandı. Çevredekiler tarafından acil servise getirilen yaralılar tedavi altına alındı.
YURDUM İNSANI GAZ MASKESİ
Okmeydanı’ndaki eylemler sırasında göstericilerin bir çoğu gaz maskesi taktı. Eylemcilerden maskesi olmayan bir kişi ise 5 kiloluk pet şişenin bir kısmını keserek kafasına geçirdi. Bu şekilde polisin attığı gaz fişeklerinden korunduğunu ifade eden eylemci, “Benim maskem yoktu, ben de kendime maske yaptım” dedi.
EÖ,MY (MK) (FOTOĞRAFLI)