KIRIKKALE'de görev yapan öğretmenlere yönelik atık pil toplama konusunda Kırıkkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği tarafından seminer verildi.
Kırıkkale Belediyesi Meclis Toplantı salonunda düzenlenen programa Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Genç, Temizlik İşleri Müdürü Yalçın Yılmaz ve merkez okullardaki öğretmenler katıldı. Kampanya hakkında bilgi veren Temizlik İşleri Müdürü Yalçın Yılmaz, "Kampanya ile 25 ayrı atık pil toplama merkezi oluşturuldu. Bu merkezlerden Kırıkkale Belediyesi Temizlik İşleri personeli 2008-2013 yılları arasında 4 ton atık pil topladı. Bu atık pilleri Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) gönderilmiş ve bertaraf edilmiştir" dedi.
Öğretmenlere semineri veren Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Dernek temsilcisi Şavaş Arna, atık pilin çevreye verdiği büyük zararlardan bahsetti. Arna, atık pillerin evsel atıklarla karıştırılmaması ve kesinlikle çöpe atılmaması gerektiğini vurgularken, TAP çalışmaları hakkında bilgi verdi. Arna, Kırıkkale Belediyesi'nin atık pil toplama konusunda gösterdiği hassasiyetin tüm kurum ve kuruluşlara örnek olması gerektiğini söyledi.