BURSA'da öğretmenler yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını nedeniyle hükümeti protesto etti. Öğretmenler içine faturalarını koydukları ayakkabı kutularını AK Parti İl binasına önüne bıraktı.
Türkiye’nin birçok ilinde yapılan ayakkabı kutulu eylemler Bursa’da da devam ediyor. Eğitim- İş Bursa Şubesi üyeleri Fomara Meydanı’nda toplanarak ellerinde sosyal medyada ünlü olan 'Bahaddin’ karakterinin sözlerinin yer aldığı pankartlar ve fatura ile doldurulan kutularla eylem yaptı. Şube Başkanı Özkan Rona, operasyonlarla Ak Partinin yalana ve talana dayalı düzeninin çöktüğünü söyledi.
AK Parti’nin Cumhuriyet tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ile karşı karşıya kaldığını öne süren Rona, şöyle dedi:
"Gelişmeler karşısında emekçilerden yana olan güçlerin 'Cemaat-AKP kavgası’ deyip sessiz kalması doğru tavır olmayacaktır. Yerel seçim sürecine girdiğimiz bu dönemde emekçilerden yana tüm demokrasi güçlerini, halkımızı Cemaat-AKP ikileminden kurtaracak bir iktidar alternatifi yaratmak gibi tarihsel bir görev ve sorumluluk beklemektedir."
EYLEMCİLERE TEPKİ
Basın açıklaması ardından AK Parti Bursa İl binası önüne ellerindeki kutuları bırakmak isteyen öğretmenlere polis engel olmaya çalışırken çevrede bulunan bir kişi eylemcilere tepki gösterdi. Bu kişi polis tarafından uzaklaştırılırken Eğitim İş üyeleri de kendilerinden değil hırsızlık yapanlardan hesap sorulması gerektiğini söyledi. Ellerindeki kutuları polisin izin verdiği alana bırakan grup daha sonra dağıldı.