İZMİR’in Dikili İlçesi, Çandarlı Beldesi’ndeki Nebiye Kavalı Çok Programlı Lisesi matematik öğretmeni 45 yaşındaki Uğur Atak, bir öğrenci tarafından dövüldü. Atak, kendisini döven öğrenciden şikayetçi olmazken, Eğitim-Sen Dikili Şubesi saldırıyı kınadı.
Çandarlı Nebiye Kavalı Çok Programlı Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi 18 yaşındaki E.A., iddiaya göre geçen Pazartesi günü okula akollü olarak gelip, iddiaya göre matematik öğretmeni Uğur Atak’ı yumrukladı. Kırılan gözlüğü nedeniyle yüzüne camlar batan ve beyin sarsıntısı geçiren Atak, Dikili Devlet Hastanesi’nde tedavi edildi. Atak, darp raporu almasına rağmen, öğrencisinden şikayetçi olmadı.
'İLK DEĞİL'
Eğitim-Sen Dikili Şubesi Uğur öğretmene yapılan saldırıyı Dikili Atatürk Meydanı’nda basın açıklaması yaparak kınadı. Eğitim-Sen Dikili Şubesi’nin açıklamasına Türk Eğitim-Sen Dikili Şubesi ile CHP Dikili İlçe Teşkilatı ile bazı sivil toplum kuruluşları da destek verdi.
Eğitim-Sen’in açıklamasında, bunun Çandarlı'da yaşanan 'öğretmene ilk şiddet' vakası olmadığı belirtilerek şöyle denrildi:
"Daha önce de bir öğrenci velisi başka bir okuldaki öğretmenimize karşı şiddet uygulamıştı. Yine aynı bölgedeki okulumuzda bir veli sınıfa girip, öğrencilerden birini darp etmişti. Kısa aralıklarla yaşanan bu şiddet vakaları dikkat çekicidir ve tesadüf olmaktan uzaktır. Eğitim-Sen olarak yetkilileri görevlerini yapmaya davet ediyor, şiddet ve haksızlığa uğrayan tüm meslektaşlarımızın ve öğrencilerimizin yanında olacağımızı beyan ediyoruz."
Açıklamanın ardından tepkilerini dile getiren sloganlar atan öğretmenler daha sonra sessizce dağıldı.