AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'ne bağlı Ortadirek Köyü Okulunda 2003 yılında çıkan yangında hayatını kaybeden 2 öğretmen ile 1 öğrenci anıldı.
Doğubayazıt'a 15 kilometre uzaklıktaki bağlı Ortadirek köyü 24 Aralık 2003 günü yangın faciası yaşadı. 56 öğrencinin okuduğu 3 öğretmenin görev yaptığı Ortadirek Köyü birleştirilmiş sınıfı ilköğretim okulunda o gün sobayı, ilköğretim 4'üncü sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Okan Kömürcü yakmak istedi. Sobaya konulan tezeklere tiner dökerek kibrit çakan öğrenci bir anda alevler içinde kaldı. Okan Kömürcü'nün alevler arasında kaldığını gören öğretmen Burçin Uysal bir yandan diğer öğrencileri sınıftan boşaltmaya çalışırken, kendisini Kömürcü'nün üzerine attı. Alevlerin Burçin öğretmeni de sarması üzerine diğer öğretmen Aysun Karalar, üzerindeki kabanı çıkarıp eline alarak yanan arkadaşı ve öğrencisini kurtarmak için alevlerin arasına daldı. Öğretmen Elif Tezcan da diğer sınıfta bulunan pencerinin camını kırarak öğrencileri tahliye etti. 
ÖĞRENCİ HELİKOPTER PİSTİNDE, ÖĞRETMENLER GATA'DA ÖLDÜ
Alevlerin söndürülmesinin ardından iki öğretmen ve 3 öğrenci Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan öğretmenler Aysun Karalar ve Burçin Uysal ile öğrenci Okan Kömürcü Van Yüzüncü Yıl Ünivresitesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yanıkları ciddi olan 3 yaralı, 2'nci Ordu Komutanlığ'ınca sağlanan helikopterle Diyarbakır'a götürüleceği sırada öğrenci Okan Kömürcü helikopter pistinde yaşamını yitirdi. İki öğretmen ise kaldırılıdıkları Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olaydan sağ kurtulan diğer öğretmen Elif Tezcan ise bu duruma daha fazla dayanamayıp tayinle memleketi Isparta'ya gitti.
KURTULAN ÖĞRETMENİN MEKTUBU AĞLATTI
İlçeyi yasa boğan olayın 10'uncu yıldönümünde, ölen 2 öğretmen ve bir öğrenci çeşitli etkinliklerle anılıyor. Doğubayazıt ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü salonunda yapılan anma törenine Doğubayazıt Kaymakamı Karahan Daştan'ın yanı sıra yüzlerce öğrenci, ilçe halkı ve öğretmenler katıldı. Yangından kurtulan öğretmen Elif Tezcan'ın, olay gününü ve eğitim aşığı ölen öğretmenleri anlattığı mektubun okunmasıyla, salondakiler duygusal anlar yaşayıp gözyaşlarını tutamadı. Öğrenciler onlar için şarkı söyleyip, salondakilere karanfil dağıttı. Unutulmayan öğretmenler için Kur'an-ı Ker'im okutulduktan sonra program sona erdi. 
KÖYDE DOĞAN KIZLARA ÖĞRETMENLERİN ADI VERİLDİ
İlk görev yerleri olan Ortadirek köyünde öğretmenleri ile birlikte ölen Okan Kömürcü yaşasaydı bugün 20 yaşında olacaktı. Dönemin Doğubayazıt Belediye Başkanı DTP'li Mukaddes Kubilay ölenler anısına ilçe merkezinde bir anıt yaptırdı. O günden sonra o köyde doğan çok sayıda kız cocuğuna ölen öğretmenler 'Burçin' ve 'Aysun' adları verildi. Restore edilen Ortadirek Köyü ilköğretim okulunun adı da, ölen öğrencinin anısına Okan Kömürcü İlk ve Orta Okulu olarak değiştirildi. Oğullarının ölüm yıl dönümü nedeniyle büyük bir üzüntü içinde olduklarını belirten Kömürcü Ailesi, çocuklarından geriye sadece bir fotoğraf kaldığını belirtti.
OKULDA DA ANMA ETKİNLİĞİ 
Günlerdir acının yaşandığı Ortadirek köyü'nde okulda da sınıflarda ve olayın yaşandığı odada anma etkinliği düzenlendi. Ölen öğretmenlerin fotoğları okulun her yerinde asılıp sınıflara da çiçekler konuldu. Burçin ve Aysun öğretmenin dev posterlerinin asıldığı sınıflarda, öğretmenler onların fedakarlıklarını öğrencilerine anlattı. Okulun müdür yardımcısı Sadrettin Karaca şunları söyledi:
"Şu anda gördüğünüz şu pencerede Elif Tezcan hocamızın gayretiyle birçok öğrenci kurtarıldı. Maalesef Okan'ımızı kurtaramadılar. Daha buraya atanmadan da olayın etkisindeydik. Köylüler de hocalarımızı o kadar çok sevmişler ki, onlar da olayı anlatırken çok duygulanıyorlar. Onların ardından burada öğretmen olmak zor. Çünkü, onlar çıtayı en yükseğe taşımışlar. Biz ne yapsak azdır, onların yaptığı fedakarlığın yanından bile geçemeyiz. Gayemiz onların yolunda gidip onlara laik birer öğretmen olmaktır."
Sınıf öğretmeni Fatma Ceylan da, "Aysun ve Burçin öğretmenlerimizi sınıfta hep öğrencilerime anlatıyorum. Onlar gerçekten örnek alınacak insanlardır" dedi.