BURSA Büyükşehir Belediyesi Çocuk Merkezi'nde eğitim gören ve 'Atıklarımızla Yolculuk Projesi'nin üçüncü grubunu oluşturan öğrenciler, proje ekibi ile birlikte Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek'i ziyaret etti.



TÜBİTAK Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Programınca kabul edilen 78 proje arasında tek büyükşehir belediyesi projesi olma özelliği taşıyan proje kapsamında, 'eski gazetelerden kağıt yapımı', 'evimizdeki atıkları inceliyoruz', 'geri kazanımı öğreniyoruz', 'çevre dostu oyuncak yapıyoruz', 'kompost yapıyoruz', 'depolama alanımızı inşa ediyoruz', 'evimizde tehlikeli atık var', 'çevre dostları tanışıyor', 'yeşil TV', 'çevre şarkımız' ve 'çevre dostu olmak kolay mı' gibi etkinliklerle projeye katılan öğrencilerle sohbet eden Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Kamil Dilek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.



Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'nın Uludağ Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü ile Psikolojik Danışma Ve Rehberlik Bölümü işbirliğinde yürüttüğü projenin bundan sonraki bölümünde sergi açılacağını anlatan Çevre Koruma Şube Müdürü Esra Eser, proje yaygınlaştırma etkinlikleri olarak bilgi yarışması ve proje paylaşım toplantıları düzenleneceğini söyledi. IA/(FK) (fotoğraflı)