ZONGULDAK'ta özel bir kolejde eğitim gören öğrenciler, sıcak havayı sahilde çöp toplayarak değerlendirdi.
Kentte genelde yaz aylarında yapılan sahilde çöp toplama etkinliği, hava sıcaklığının 16 dereceye kadar yükselmesiyle bu kez şubat ayında gerçekleştirildi. 4 ve 6'ncı sınıfta eğitim gören 80 öğrenci, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Kozlu Sahili'nde temizlik çalışması yaptı. Eldiven ve maskelerini takan öğrenciler, öğretmenleri nezaretinde 1.5 kilometrelik sahilde çöp topladı. Öğrenciler, şırıngadan pet şişeye, gazeteden yiyecek ambalajlarına kadar çok miktarda çöpü poşetlere doldurarak sahili temizledi.
Öğretmen Çağlar Gültekin, sosyal sorumluluk projesi kapsamında öğrencilere çevre duyarlılığı ve temizliği hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Şubat ayında yaşanan bahar havasını böyle bir etkinlikle değerlendirdiklerini belirten Gültekin, şöyle konuştu:
"Öğrencilerimiz bu etkinlikte hem eğlendiler, aynı zamanda bilinçlendiler. Çevre temizliğinin ne kadar önemli olduğunun farkına vardılar. Buraya geldiklerinde böyle kirli bir çevre ile karşılaşacaklarını tahmin etmiyorlardı. Bu etkinliğin güzel ve verimli olduğuna inanıyoruz. İnşallah çocuklarımız da çevre temizliliğinin, çevrenin ne kadar temiz olması gerektiğinin farkına varmışlardır."