Ahmet ACAR/DEMRE (Antalya), () - ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde, Demre Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren işçileri andı. Çoğunluğu siyah kıyafet giyen, baret takan ve yüzünü kömür isiyle boyayan 350 öğrenci, madenciler için saygı duruşunda bulundu.
Demre İlçesi'nde Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin bahçesinde dün düzenlenen anma programında, şehit madenciler için 3 dakika saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Çoğunluğu siyah kıyafet giyen, baret takan ve yüzünü kömür isiyle boyayan 350 öğrencinin katıldığı anma etkinliğinde, maden ve madencilikle ilgili şiirler okundu.
Edebiyat Öğretmeni Burcu Kocaman ve Okul Öğrenci Birliği Başkanı Halil Palaz'ın öncülüğünde hazırlanan programda, coğrafya öğretmeni Yüksel Coşkun, Soma şehitleri için yazdığı şiiri okudu. Faciada yaşamını yitiren ikiz kardeşler İsmail ve Süleyman Çata'nın yaşam öyküsü, okulun ikiz öğrencileri Serkan ve Erkan Aka kardeşler tarafından anlatıldı. Müzik öğretmeni Süleyman Özen ise maden şehitleri için dua etti, öğrenci ve öğretmenler duaya eşlik etti.
ACILARI, BİZİM ACIMIZDIR
Okul öğrencilerden Eda Şimşek, yaşanan faciayla ilgili duygularını söyle anlattı:
"Biz bu kadar acı çekerken, kim bilir onların yürekleri ne kadar sızlamıştır. Arkadaşlarımızla hep beraber, onların arkasında olduğumuzu hissetmeleri için bu programı hazırladık. Yüzümüzdeki siyahlık ise onların duygularının temizliği, kalplerindeki saflıktır. Onların acısı, bizim acımızdır."
Öğrencilerden Yalçın Topçu da "Biz onların acılarını bir nebze dindirebilmek, yanlarında olmak, acılarını paylaşmak için böyle bir tören düzenledik. Onların acıları büyük, bizim de acılarımız büyük, çünkü hepimiz bu ülkede yaşıyoruz. Ekmek parası için çalışıyorlar. Biz onların acılarını hissetmek istedik burada. Kalbimizin onlarla olduğunu göstermek istedik" dedi.

AA(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)