SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde, 40 ülkeden gelerek Türkçe eğitimi alan 140 öğrenci için 'Hamsi Günü' etkinliği düzenlendi.
Samsun OMÜ Kurupelit Kampusü’nde bulunan Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, 100 kilo hamsi pişirilerek öğrencilere ve davetlilere ikram edildi. Merkez Müdürü Doç. Dr. Bekir Şişman, yabancı uyruklu öğrencilerin birlik ve beraberlik içinde olmaları adına düzenlenen etkinliğin, öğrencilerin birbirleriyle kaynaşmaları açısından önemine değindi. Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde 40 farklı ülkeden 140 öğrencinin eğitim aldığını belirten Doç. Dr. Şişman, "Dünya üniversitesi olma yolunda hızla ilerleyen ve vizyonunu bu yönde geliştiren OMÜ’de, uluslararası öğrenci sayısını artırmak için Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu. Orta Asya'dan Uzak Asya'ya kadar, Afrika’dan Balkanlar’a kadar çok sayıda farklı kültürden öğrenci üniversitemize geliyor. Burada Türkçe öğrenen öğrenciler, ülkemizin de güzelliklerini görüyorlar. Yabancı uyruklu öğrencilerin birbiriyle kaynaşması ve Türk kültürünü öğrenmeleri amacıyla hamsi günü etkinliği düzenledik" dedi.
Etkinliğe katılarak çok farklı bir gün geçirdiklerini söyleyen öğrenciler ise, Türkiye’de ve Samsun’da olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Halis Ölmez, Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu ve Prof. Dr. Mahmut Aydın, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Selahattin Özyurt ile dekanlar, öğretim üyeleri ve uluslararası öğrenciler katıldı.