Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak), () - ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'ne bağlı Çalışkan Beldesi'nde öğrenciler, hazırladıkları proje kapsamında çizmeden yaptıkları kumbara ile Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki faciada ölen maden işçilerinin yakınları için yardım topladı.
Silopi'nin Cudi Dağı eteklerindeki Çalışkan Beldesi'nde, Şehit Binbaşı Ercüment Türkmen Ortaokulu'nda okuyan öğrenciler, 3 aylık süre içinde, 'Hayatım projemle Kolay' projesi kapsamında, hazırladıkları yaklaşık 40 çalışmayı okul bahçesinde sergiledi. Sergide, genişleyen pano, bitmeyen mum, portatif ayakkabı boyası, otomatik kapı gibi ilgi çeken projeler içerisinde çizmeden yapılmış kumbara en dikkat çeken çalışma oldu.
Okulu 5'nci sınıf öğrencisi Şengül Mete’nin hazırladığı tasarımla okulun, Soma için başlattığı yardım paraları kumbaraya atıldı. Okul tabelasının hemen altında asılı siyah bezin üzerine, 'Soma için yardım kampanyası', yere de kömürle büyük harflerle 'Soma' yazıldı.
Kafasına kask ve fener takan öğrenci Şengül Mete, "Manisa’nın Soma İlçesi'nde bir facia yaşandı. Bunun nedeni ihmal ve yaşam odasının olmamasıydı. Bu faciada 301 ölü ve birçok yaralı verdik. Biz de bunun için kampanya başlattık. Para topluyoruz" dedi.
Okul Müdürü Ahmet Şahin ise, Soma için yardım kampanyası başlattıklarını, toplanan yardım paralarının Başbakanlığın Ziraat Bankası'nda açtığı hesaba yatırılacağını ifade ederek, "3 aylık bir emeğin karşılığı olarak bugün sergi ile taçlandırdık. Yaklaşık 40 projemiz var. Bu bizim ikinci sergimiz. Burada köy çocuklarının neler düşünebileceğini, ufuklarının ne kadar geniş olduğunun bir göstergesi oldu bu sergi. Emin olun bütün çocuklarımızın kendi emekleridir. Kendi fikirleridir. Günlük hayatta, köy hayatında karşılaştıkları o zorlukları nasıl kolaylaştırılabilir, onun bir karşılığı oldu" diye konuştu.

MSY(GG/BT) (FOTOĞRAFLI)