Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - HAKKARİ'de ilköğretim okulunda okuyan bir grup öğrenci, makamında ziyaret ettikleri Belediye Başkanı BDP'li Dilek Hatipoğlu'nu soru yağmuruna tuttu. Hatipoğlu, sorulan sorulara tek tek  cevap verdi.
Hakkari Atatürk İlköğretim Okulu 4/A sınıfında okuyan 20 öğrenci, sınıf öğretmenleri ile birlikte Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu'na ziyarette bulundu. Öğrencileri makam odasının kapısında karşılayan Hatipoğlu, daha sonra öğrencilerin sorularını dinledi, not aldı.
Başkan Hatipoğlu'na, "Belediyenin görevleri nelerdir? Belediye Meclisi kimlerden oluşur? Sosyal ve külterel anlamda ne gibi çalışmalarınız vardır? Belediye hizmetleri için gereken paraları nereden buluyorsunuz? Nasıl Belediye Başkanı seçildiniz? Belediye Başkanı tek başına karar verebilir mi? Çocuklara yönelik ne gibi projelereniz var? Sosyal projeleriniz nelerdir?" sorularını yöneltti.ildi. Başkan Hatipoğlu'da soruları tek tek cevapladı.
Hatipoğlu, "Çocuklara yönelik çocuk meclisi kuracağız. Buradaki kararları çocuklarımız alacak  ve o meclisten gelen kararlar bize geldikten sonra bizler de yürüteceğiz. 'Daha güzel projeler için kadınlar da vardır' dedik ve bu yüzden belediye başkanı olmaya karar verdim" dedi. 
Başkan Hatipoğlu, kendisini soru yağmuruna tutan öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunduktan sonra hatıra fotoğrafı da çektirerek uğurladı.

BD(FE/SS) (FOTOĞRAFLI)