Ufuk AKTUĞ/ İSKENDERUN,(Hatay),() - HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde 4+4+4 eğitim sisteminin mağduru olduklarını söyleyen öğrenci ve veliler, başka okula giden öğretmenlerinin geri dönmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı.
Milli Eğitimde 4+4+4 sistemine geçilmesiyle İskenderun Dr. Gani Bahadırlı İlköğretim Okulundan, Hürriyet İlköğretim okuluna taşınan öğrenciler, öğretmenlerinin başka bir okula atamasının yapılması üzerine, öğrenci ve velileri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gitti. Ellerinde yazılı pankartlar ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan öğrenci ve veliler öğretmenlerinin yeniden okullarında görev almasını istedi.
4+4+4 Eğitim Sisteminin hayata geçmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı'nın talimatıyla öğrenciler ile öğretmenlerin aynı okula taşınması gerektiğine dikkat çeken öğrenci velisi Eylem Soğuksu, öğrencilerin başka okula, öğretmenlerin başka okula atamalarının yapıldığını söyledi. Öğrencilerin okula gitmek istemediğini belirten Soğuksu, "Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı'ndan destek istiyoruz. Öğretmenlerimizden vazgeçmek istemiyoruz. Çünkü çocuklarımız okullarına gitmek istemiyorlar" dedi.
Sık sık yapılan değişikliğin insanları ve öğrencileri mağdur edeceğini savunan Türk Eğitim Sen Hatay Şube Başkanı Ahmet Akça da 4+4+4 Eğitim Sistemi ile bir mağduriyetin daha ortada olduğunu kaydetti. Akça, bu sistemin hem öğrencileri, hem öğretmenleri hem de velileri mağdur edeceği uyarısında bulunarak, "Hem İlçe Milli Eğitim hem de İl Milli Eğitim Müdürlükleri'nin bu konuda sorumlulukları var. Ama nedense hiçbir kimse sorumluluğu üzerine almak istemiyor. Sorumluluğu il, ilçenin, ilçe de ilin üzerine atıyor. Sanki ortada hiçbir problem yokmuş gibi. İşte problem bu çocukların geleceği" diye konuştu.
Yapılan açıklamaların ardından minik öğrenciler uzun süre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde 'Öğretmenlerimizi İstiyoruz' sloganları attılar.

UA (SÜ/RT) (FOTOĞRAFLI)