Ergün YILMAZ/SİLVAN (Diyarbakır), ()-DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'nde öğrenci servisi ile bir otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 14'ü öğrenci, 18 kişi yaralandı.
Kaza Silvan'ın Başdeğirmen Köyü yakınlarında öğle saatlerinde meydana geldi. Malabadi Ortaokulu'na öğrenci taşıyan ve sürücüleri ile plakaları henüz öğrenilemeyen servis minibüsü ile karşı yönden gelen özel otomobil kafa kafaya çarpıştı. Kazada servis minibüsünde bulunan 14 öğrenci ile servis şoförü, otomobilde bulunan İdris Ayayna (28), Mehmet Salih Ayayna (50) ve ismi öğrenilemeyen bir çocuk yaralandı.
Kazanın ardından yaralılar olay yerine giden ambulans ve araçlarla Silvan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların çoğu ayakta tedavi edilirken, durumunun ağır olduğu belirtilen İdris Ayayna, ambulansla Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevkedildi.
Kaza haberinin duyulması üzerine Malabadi Ortaokulu'na giden öğrencilerin aileleri, hastane acil servisine akın etti. Bazı kadınların gözyaşlarını tutamadığı görülürken, kazayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

EY(GG/AK)(FOTOĞRAFLI)