BALIKESİR’in Balya İlçesi’nde yaşayan 68 yaşındaki Kazım Varol, oğlunu evlendirmek isterken 5 bin lira dolandırıldı.
Balya’ya bağlı Yaylacık Köyü’nde çiftçilik yapan Kazım Varol, Edremit İlçesi’ndeki bir yakının düğününde S.Y. (35) ile tanıştı. Varol, sohbet sırasında oğullarından ikisini evlendirdiğini, diğerinin ise 34 yaşına gelmesine rağmen halen dünya evine giremediğini anlattı. S.Y.’nin kendisine dert etmemesini söylediğini belirten Varol, “Bunlar nasip kısmet işi. Bir yakınımın evlilik çağında kızı var, eğer isterseniz tanıştırılabilirim' dedi. Kabul ettim. Bunun üzerine yakını olduğunu söylediği kişiye telefon edip, beni tanıştırdı. Telefondaki kişi bizi, kızını görmemiz için Manisa’nın Muradiye Beldesi’ne davet etti. Bunun üzerine geçen ay gidip, kızın ailesiyle tanıştık. Düğünde 12 bin lira takı takılmasını istediler. Çiftçi olduğumu anlatınca 8 bin liralık takı takılması konusunda anlaştık” dedi.
'GELİNİN 5 BİN LİRA BORCU VAR'
Kendilerini gelin adayının ailesiyle tanıştıran S.Y.’yi de alıp, geçen Pazar günü eşiyle birlikte istemek için tekrar Muradiye’ye gittiklerini anlatan Varol, “Akhisar’a geldiğimizde bir akaryakıt istasyonunda durduk. S.Y.’nin otomobiline 100 liralık benzin aldım. Yola devam ettik. Manisa’ya geldiğimizde S.Y., kızın ailesine haber vermek gerektiğini söyledi. Bir kahvehanede durup telefon etti, bizi beklediklerini söyledi. Çaylarımızı içerken gelin adayının 5 bin lira borcu olduğunu, ödenmesi gerektiğini belirtip, para istedi. Eşime söyledim, çantasından çıkartıp, 5 bin lirayı S.Y.’ye verdi. S.Y., tuvalete gideceğini söyledi. Uzun süre gelmeyince merak edip tuvalete baktığımda yoktu. Otomobili de yerinde değildi. Dolandırıldığımızı anlayıp, durumu polise bildirdim” diye konuştu.
Kendisini dolandıran kişiyi polisteki sabıkalılar dosyasından teşhis ettiğini belirten Varol, “Umarım bir an önce yakalanır. Biz yandık, en azından başkalarının canı yanmaz” dedi. Polis, S.Y.’nin yakalanması için çalışma başlatırken, Kazım Varol, olay nedeniyle kızı istemeye henüz gitmediklerini de söyledi.