Ramazan YAVUZ/ DİYARBAKIR ()- SURİYE'nin Rojava bölgesinde El Kaide ile girdiği çatışmada PKK'ya katılan oğlu ölen Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi Belediye Başkanı Seyid Narin, çocuklarını PKK'nın kaçırdığı gerekçesiyle eylem yapan aileleri ziyaret etti. Narin, "Ben de çocuğumu kaybettim, acınızı paylaşıyorum. Ancak bu eylemi barışın gelmesi yönünde yapmalıyız. BDP olarak elimizden geleni yapıyoruz" dedi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin önündeki Elazığ Caddesi orta refüjünde PKK'nın çocuklarını kaçırdığını söyleyerek, 19 gündür çocuklarının geri gönderilmesi için eylem yapan aileleri Sur Belediye Başkanı BDP'li Seyid Narin ziyaret etti. 3 yıl önce PKK'ya katılan ve Suriye'deki Rojava bölgesine gönderilen oğlu 22 yaşındaki Ali Narin, Mart ayında El Kaide ile çıkan çatışmada ölen Başkan Seyid Narin, şunları söyledi:
"Sadece İmralı'dan bir şey beklemek vicdansızlıktır. 1.5 yıllık bir çözüm süreci yaşadık. Bu süreci yeterince koruyamadık. Süreci uzatmadan ve bu konuları siyasi malzeme yapmadan çözülmesini istiyoruz. Annelerin acılarına gelip ortak olsunlar. Ben de evladımı kaybeden biriyim. Kimseye bir kinim ve nefretim yok. Bu annelerin taleplerine kulak verelim. Ama bunu siyasi malzeme yapmayalım. 50 bin gencimiz toprak altında. Çektiğimiz acıyı başkası çekmesin. Gençlerimizin hepsi bizden daha aydın. Gençlerimz cahil değildir. Gelin bu ülkenin geleceğini birlikte inşa edelim. Bu işi siyasi malzeme yapmayalım. Düne kadar insanlarımızı katledenler bugün buralara gelip annelerimize sahip çıkmaya çalışıyor ve annelerin duygularıyla oynuyor. Bu kişiler artık annelerin duygularına istismar etmesinler, buna izin vermeyelim. Sayın genel başkanımız Selahattin Demirtaş'ın açıklamaları oldu dönüşlerle ilgili. Herkes üzerine düşeni yapıyor. Uzman çavuş ve öğretmenler nasıl getirildiyse onlar da gelecek. Bu iş davul zurna çalarak olmaz. Hiç bir çocuk dağa giderken anne ve babasından izin almıyor. Kendi başına gidiyor. Benim oğlum da benden izin almadı. Ben de bir belediye başkanıyım belediye başkanıyken benim de çocuğum bana sormadan gitti ve Rojava'da çeteciler tarafından katledildi. Biz çocukların oraya gitme nedenini sorgulamalıyız. İnsanların gidişini sorgulamamız gerek. Sadece çocukların değil hepsinin gelişini sağlamamız lazım. Bende sizin gibi barış talep ediyorum. Bu acıyı ben yaşadım başka anneler yaşamasın gelin helalleşelim ve barış için elimizden geleni yapalım."
Aileler, başkan Narin'in kendilerini ziyaret edişinden mennun kaldıklarını belirtti. Aileler, "Keşke daha önce sizin gibi diğerleri de gelip bizimle görüşseydi" dedi. Bazı aileler ise Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerine ilgi göstermemesinden yakınarak, "Bize burada bir bardak su bile vermediler. Buradan kalkmamız için bizi zorladılar" dedi.

RY(GG/AAA)(FOTOGĞRAFLI)