SAKARYA'nın Hendek İlçesi'nde oturan Mustafa Den, 5 ay önce boğulduktan sonra Ömer A.'nın çuval içerisinde taşıdığı oğlu 7 yaşındaki Ömer Den'in öldürülmesine, evi terk eden eşi Safiye'nin de karışmış olabileceğini öne sürerek, savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Hendek İlçesi'nde oturan Ömer A., 62 Evler Mahallesi'nde sırtında çuvalla yürürken aynı mahellede oturan bir kişiyi görünce kaçtı. Ömer A.'nın bırakıp kaçtığı çuvalda küçük Ömer Den'in cesedi bulundu. Olayın bildirilmesi üzerine sevk edilen polisler, Ömer A.'yı yakalayarak gözaltına aldı. Otopside Den'in boğularak öldürüldüğü belirlenirken, mahkemeye sevk edilen Ömer A. tutuklandı.
Oğlu öldürülen Mustafa Den, 5 ay sonra cinayete eşi Safiye Den'in de  karışmış olabileceğini öne sürdü. Den, savcılığa suç duyurusunda bulunuktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin kendisini 5 yıldan bu yana aldattığını, oğlu Ömer Den'i de, sevgilisi ile birlikte öldürülmüş olabileceğini iddia etti. Mustafa Den, cinayetten önce kızı G.D.'nin bu ilişkiden haberi olduğunu ve birçok kez annesi tarafından ölümle tehdit edildiğini iddia etti. Bu duruma çocukları için göz yumduğunu öne süren Ömer Den, şu iddialarda bulundu:
"Eşim 10 gün önce evi terketti. Cinayetle ilgisi var diye şüpheleniyorum. Salı günü işten eve döndüğümde karıma yarın çocuğumun adli tıp raporunu alacağımı söyledim. Ne şekilde öldürüldüğünü öğreneceğimi söyledim. Ertesi sabah evden kaçtı. Ufak çocuğumu anneme, büyük çocuğumu okula yolladı ve evi terketti. Eşimin bundan 5 yıl önce bir kişiyle telefon konuşmaları vardı. Birkaç kez yakaladım ve çoluk çocuğum ziyan olmasın diye sustum. Bu zamana kadar kaçmayan bir insan adli tıp raporu olayının ertesi sabahında nasıl kaçar? Ben eşimin bu işte parmağı var diye şüpheleniyorum. Benim çocuğum öldüğünde eşim gram ağlamadı, benim içim gitti. Kızımı tehdit ediyormuş. Kızım onun telefonla görüştüğünü yakalamış. Kızımı 'Söylersen seni öldürürüm, seni keserim' diye tehdit ettiğini öğrendim. Ben adaletin yerini bulmasını istiyorum. Bunların yakalanmasını istiyorum."
Boğularak öldürüldüğü iddia edilen Ömer Den ile ilgili adli tıp raporu açıklanmadı. Hendek Cumhuriyet Savcılığı soruşturmayı sürdürüyor.

ZT,AG(MB/İD) (FOTOĞRAFLI)