Cem ULUCAN/AYDIN, () - AYDIN'ın Umurlu Mahallesi'nde oturan, 37 yaşındaki Ali Akdeniz, oğlunu hırsızlığa teşvik ettiğini öne sürdüğü 32 yaşındaki İbrahim Bilgiç'i av tüfeğiyle öldürdü. Akdeniz, polise teslim oldu.
Gündelik işlerde çalışan Ali Akdeniz, iddiaya göre, 15 yaşındaki oğlu E.A.'ya hırsızlık yaptırdığını öne sürdüğü İbrahim Bilgiç'i 'Konuşmak' için bugün saat 10.30 sıralarında Umurlu Mahallesi, Çayyüzü Şehitlik Yolu Şıvgın Mevkii'ne çağırdı. 09 U 3280 plakalı minibüsü ile söz konusu adrese gelen Bilgiç ile Ali Akdeniz, arasında tartışma çıktı. Tartışmanın uzaması üzerine iki kişi arasında kavga çıktı. Ali Akdeniz, yanındaki av tüfeğiyle, hırsızlık ve uyuşturucu satmak başta olmak üzere çeşitli suçlardan sabıkalı Bilgiç'e peşpeşe 3 el ateş etti. Vücuduna isabet eden saçmalarla kanlar içinde kalan Bilgiç öldü. Yaya olarak olay yerinden kaçan Ali Akdeniz, daha sonra '155 Polis İmdat' ihbar hattını arayıp, suç aleti tüfekle Umurlu Polis Merkezi ekiplerine teslim oldu.
"KİMSE OĞLUMU SUÇLU YAPAMAZ"
Ali Akdeniz polise verdiği ilk ifadede, öldürdüğü İbrahim Bilgiç'in kendi oğlunun da aralarında bulunduğu yaşı küçük çocuklara hırsızlık yaptırdığı, bu konuda daha önce kendisini uyardığını belirterek, "Tutumuna devam edince kendisini konuşmak için çağırdım ama tartıştık. Kimse benim oğlumu suçlu yapamaz" dedi.
Ali Akdeniz'in ifadesi üzerine öldürülen Bilgiç'in hırsızlık yaptırdığı iddia edilen 16 yaşındaki E.A. ile D.K. ve 15 yaşındaki S.K., Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bilgilerine başvurulmak için emniyete götürüldü. polis, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

CU(İÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)