MURADİYE(Van), ()-VAN Valiliği koordinasyonunda Muradiye Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütülen ve SODES kapsamında finanse edilen ödüllü kitap okuma kampanyası düzenlendi. Kitap okuma kampanyasında dereceye girenlerin belirlenip ödül verilmesi için de katılımcılar okudukları kitaplardan sınav oldu.
Muradiye ilçesinde vatandaşlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacı ile ödüllü kitap okuma kampanyası başlatıldı. 23 Aralık 2013 tarihinde başlayıp, 28 Şubat 2014 tarihinde tamamlanan kampanya 2 kategoride uygulandı. Birinci kategoride Muradiye'deki liselere kayıtlı kız öğrenciler, ikinci kategori de ise en fazla lise mezunu olan ev kadını ve kızlar için uygulandı. Her iki kategoride de dereceye giren katılımcıların, ayrı ayrı birincilerine tablet bilgisayar, ikincilerine tam altın, üçüncülerine yarım altın hediye edileceği belirtildi. Her iki kategoride katılımcılar, komisyonca belirlenen 3 kitabı kampanya süresince okudu. Kitaplar da ücretsiz olarak dağıtıldı.
Ev kadınları ve liseli kızlar, okudukları kitaplardan da sınava tabi tutuldu. Kampanyanın birinci, ikinci ve üçüncülerinin belirlenmesi amacıyla ev kadını ve kızlara komisyon üyelerince hazırlanan 50 soru soruldu. Sınava yaklaşık 100 kız öğrenci ve 5 yetiştin katıldı. Muradiye İmam Hatip Orta Okulu Konferans Salonunda, sınava girenler 45 dakika boyunca ter döktü. 3 kitabı 3 aylık bir sürede tamamladıklarını anlatan yarışmacılar, sınavlarını iyi geçtiğini söyledi. Uygulamadan memnun olan ev kadınları ve kızlar, "Bundan sonra da daha çok kitap okuyarak üniversite sınavlarına hazırlanacağız. Kaymakamlığın hazırladığı gerek böyle sosyal aktiviteler, gerekse kitap okuma alışkanlığı bizlere sınavlara hazırlanmamıza büyük katkı sağlıyor. Sadece biz öğrencilerin değil vakti olan tüm vatandaşlarımıza tavsiye ediyoruz" dedi. Sınav sonuçlarının birkaç gün içinde açıklanarak, ödül alanların belirleneceği belirtildi.

SS(FE/AK) (FOTOĞRAFLI)