ODTÜ Mezunları Derneği yönetim kurulu ve üyeleri "Sosyal Cumhuriyet değerlerine bağlılığımızı vurgulamak ve bu yolda mücadele edenleri bir kez daha saygıyla anmak amacıyla Anıtkabir'de olacağız" çağrısıyla Anıtkabir’de buluştu.
ODTÜ Mezunları Derneği Başkanı Himmet Şahin, yönetim kurulu üyeleri ve bir grup dernek üyesiyle Anıtkabir’i ziyaret etti. Düzenlenen resmi törende “ODTÜ Mezunları Derneği” yazılı kırmızı beyaz karanfillerden oluşan çelengi Atatürk’ün mozolesi ne bırakan Şahin ve beraberindekiler bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.
Daha sonra hatıra fotoğrafı çektiren dernek üyeleri, Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Burada dernek başkanı Şahin, Anıtkabir özel defterine şunları yazarak imzaladı:
“90. yılını kutladığımız Cumhuriyetimizin bize kazandırdığı değerleri korumaya daha çok ihtiyacımız olan bu günlerde, demokratik, özgürlükçü, eşitlikçi, barışçıl, sosyal hukuk devleti niteliklerini taşıyan cumhuriyet değerlerinin savunucusu ODTÜ Mezunları olarak Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk’ün ilke ve devrimlerini yaşatmayı en temel ödevimiz olarak görüyoruz.
Sizin ilerici yönlendirmeniz doğrultusunda bundan sonra da aynı değerleri korumaya devam edeceğimizi buradan bir kez daha tekrar ediyoruz.” Ü