Mehmet ÇINAR/ANTALYA, () – MANİSA’nın Soma İlçesi’nde yaşanan faciadan hükümeti sorumlu tutan ÖDP Antalya teşkilatı, Cumhuriyet Meydanı’ndaki eyleminde hükümete faksla gönderilmek üzere Soma faciasına ilişkin vatandaş görüşlerini topladı. Meydanda kömür de yakıldı.
Soma’daki maden faciasında yaşamını yitiren işçileri anmak için Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan ÖDP Antalya teşkilatı üyeleri, hükümeti protesto etti. Bu acıyı yaşatanlardan hesap sorulacağını belirten ÖDP Antalya İl Başkanı Zeynel Abidin Ergen, “Yaklaşık 22 gün önce CHP milletvekillerinin Meclis’e sunduğu Soma madenlerinin incelenmesiyle ilgili önerge AKP’lilerin oylarıyla reddedildi. Katili biliyoruz ve tanıyoruz. Sorumlu ortadadır. Meclis kürsülerinde ‘AKP’yi işçi düşmanı gibi gösteremezsiniz’ diyerek inceleme önerisini reddedenler, her ölümün ardından kader diyerek üzerini örtmeye çalışanlar işçinin katilidir" dedi.
Hükümeti bu facianın sorumluluğunu üzerinden atmaya çalıştığını anlatan Ergen, "Soma’da işçi yakınlarına gerek Başbakan, gerekse kurmaylarının yumruklu, tekmeli saldırısı yetmezmiş gibi dün de Soma halkına polis güçlerince akıl dışı saldırılar gerçekleştirilmiştir. Yapılması gereken açıktır, bir saniye bile beklemeden istifa etmektir” dedi.
Eylemde, yaşamını yitiren madencileri resimlerini çizen eylemciler, kömürle ateş yaktı. ÖDP’liler, hükümete faksla gönderilmek üzere vatandaş görüşmelerini de topladı.

MÇ(YK/ESM) (FOTOĞRAFLI)