Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, () - ÖZGÜRLÜK ve Dayanışma Partisi’nin (ÖDP) Eş Genel Başkanı Alper Taş, Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenirken, dünyanın hiçbir yerinde bu kadar yalan söyleyen bir başbakanın bir memleketi yönetme şansı ve hakkının olmadığını söyledi.
ÖDP’nin Uşak Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitingde 200 kadar partiliye ilk konuşmayı yapan ÖDP Eş Genel Başkanı Bilge Seçkin Çetinkaya, Ak Parti hükümetinin her şeyi kadınlar için zorlaştırdığını ve 'Sizin yeriniz eviniz, eşiniz ve çocuklarınıza bakmak' dedi. Çetinkaya, "Geri bas Tayyip, senden mi ahlak öğreneceğiz. Çocuklarımızı katleden katilde mi ahlak öğreneceğiz. Ayakkabı kutularında kendi pisliğine boğulan bir hırsızdan mı ahlak öğreneceğiz. Geri bas Tayyip, senin tafran bize sökmez" dedi.
“HUKUKU YAPBOZ TAHTASI HALİNE GETİRDİN"
ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş da Başbakan Erdoğan’a yüklenip, dünyanın hiçbir yerinde bu kadar yalan söyleyen bir başbakanın bir memleketi yönetme şansı ve hakkının olmadığını dile getirdi. Taş, şunları söyledi:
“Başbakan hırsızlıkla ve yolsuzlukla damgalanıyor. Bu iddiaları temize çıkarmak için kamuoyunu ikna edici bir şey yapmıyor. 'Bunlar açığa çıkmasın' diye daha dün Mercedes verdiği savcıların ve hakimlerin yerini değiştiriyor, görevden alıyor. Daha dün, 'destan yazdı' dediği polisleri görevden alıyor. Çünkü ortada büyük bir pislik var. Bu pisliğin üzerinin kapatılması gerekiyor. O yüzden internet yasakları gündeme geliyor. 21. yüzyılda Başbakan Twitter’i yasaklıyor. Senin kitabında ve yönettiğin ülkede hukuk, gücü olanın istediğini yapacağı bir hukuk oldu. Hukuku yapboz tahtası haline getirdin."
Miting, Songül Bulur konserinin ardından sona erdi.

YK(İÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)