MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, kız arkadaşının aldığı çantayı değiştirmek için gittiği işyerinde çıkan tartışmada, dükkan sahibinin oğlu 15 yaşındaki M.E.K. tarafından bıçakla yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 9 gündür tedavisi süren 20 yaşındaki İngiliz Callum Eric Peter Copson'ı ilçedeki esnaf, ticaret ve şoförler odasının başkanları ziyaret etti.
Olay, Kemal Seyfettin Elgin Bulvarı numara 14/Z'deki işyerinde geçen 19 Haziran'da meydana geldi. İngiliz Callum Eric Peter Copson, kız arkadaşının bir gün önce satın aldığı çantayı değiştirmek için işyerine gitti. İşyeri sahibinin oğlu M.E.K., Copson'a başka bir çanta ile ürünü değiştirebileceğini söyledi. İddiaya göre, beğenilen çantanın diğerinden pahalı olması üzerine İngiliz Copson'dan fiyat farkını ödemesi istendi.
Copson ile M.E.K. arasında fiyat farkından çıkan tartışma tekme ve yumruklu kavgaya dönüştü. İddiaya göre tezgah üzerindeki meyve bıçağını alan M.E.K., Copson'u karnından yaraladı. Ağır yaralı İngiliz turist Copson, ihbar üzerine gelen sağlık ekiplerince ambulansla, 150 metre mesafedeki Özel Ahu Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay yerinden kaçan ve polis tarafından yakalanan M.E.K., sevk edildiği mahkemece tutuklandı.
Hastanedeki tedavisi 9 gündür süren Copson, dün yoğun bakımdan çıkartıldı. Servisteki odasına alınan Copson'u, bugün saat 14.00'te, Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal, Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı ve Marmaris Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, Şoförler ve Otomobilciler Odası Marmaris Şube Başkanı İbrahim Tarım ile Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Şencan ziyaret etti.
AİLEYE TATİL HEDİYESİ
Ziyarette olayı kınadıklarını belirten Birlik Başkanı Şükrü Ayyıldız, "İlçemizde olmaması gereken bir olaydı. Yapılan bu olayı Marmaris'teki tüm oda başkanları olarak kınıyoruz. İnşallah bir an önce sağlığına kavuşarak hastaneden taburcu olur" dedi.
Olayın gerçekleşmesine neden olan işletme sahibine gerekli cezaların verildiğini sözlerine ekleyen Ayyıldız, "Şu an işyeri mühürlü, çalışamıyor. Aynı zamanda Türk adaleti de kendilerine gereken cezayı verecektir. Bundan şüpheniz olmasın" dedi.
Olayın üzüntü yarattığını belirten Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal, yaralı gencin babası Eric Copson'a ister bu yıl isterlerse önümüzdeki yıl, tüm ailesi ile tüm masraflarının karşılanacağı 15 günlük bir tatil hediye etmek istediklerini söyledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Baba Eric Copson, "Bu olay herhangi bir yerde olabilirdi. Özellikle Marmaris'i bu olaydan sorumlu tutmuyorum. Nazik davetiniz için de çok teşekkür ederim. İlerleyen zaman içerisinde müsait olduğumuz bir zaman, tekrar ilçeye gelerek tatil yapacağız" dedi.
Özel Ahu hastanesinde İngiliz turistin ameliyatını gerçekleştirilen Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Özgür Başaran, hastanın durumunun artık stabil olduğunu, hayati tehlikesinin bulunmadığını, bu nedenle özel odaya indirildiğini, yaklaşık bir hafta içerisinde taburcu olabileceğini söyledi.

FOTOĞRAFLI