Cem TURSUN - Arzu KAYA/İSTANBUL,() 7 bin kişinin dinlendiği iddialarıyla ilgili Özgürlükçü Hukukçular Derneği avukatlarından Sinan Zincir, Mazlum Dinç ve Rezan Sarıca suç duyurusunda bulundu.

"KAÇMA ŞÜPHESİ" NEDENİYLE TUTUKLAMA TALEBİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda suç duyurusu dilekçesi sunan avukatlar, savcılar Adem Özcan ve Adnan Çimen, iletişimin denetlenmesi kararı veren hakimler ve TEM Şube Müdürlüğü'nde hiyerarşik silsile içinde görevli sorumlu tüm kolluk kuvvetleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Avukatlar, şüphelilerin hukuka aykırı dinleme, suç ve suçlu yaratma, özel hayatın gizliliğini ihlal, iftira, suç uydurma, görevi kötüye kullanma ve ihmal, kamu görevini engellemeye teşebbüs, adil yargılanmayı etkilemeye teşebbüs ve haberleşme hürriyetini engelleme gerekçeleriyle tutuklanarak cezalandırılmalarını talep etti. Dilekçede, "Sorumluların halen görev başında oluşları, delilleri doğrudan karartma ihtimalleri ve bulundukları mevki gereğince kaçma imkanlarının yüksek oluşu nedeniyle tedbiren tutuklanmalarını, bu hususta savcılığın gerekli başvuruyu yapmasını talep ederiz" cümlelerine yer verildi.

"SORUŞTURMA BAŞLATILSIN, DAVA AÇILSIN"
Suç duyurusunun ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde avukatlar adına Özgürlükçü Hukukçular Derneği Başkanı Fırat Epözdemir açıklama yaptı. Epözdemir, gazetelerde çıkan haberler neticesinde Özgürlükçü Hukukçular Derneği avukatlarının da dinlenildiğini belirtti. Dinlemelerin haksız ve hukuka aykırı bir şekilde yapıldığını ifade eden Fırat Epözdemir, "Bu isim listesinde derneğimiz üyesi Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından sayın Abdullah Öcalan'ın avukatlarından olan Mazlum Dinç, Rezzan Sarıca ve Sinan Zincir de bulunmaktaydı. Haksız ve hukuka aykırı dinlemelerin bir suç teşkil ettiği kanaatindeyiz. Bu suç duyurusu dilekçemiz aynı zamanda paralel devlete ilişkindi. Paralel devletin hiyerarşik yapısında yer alan üyeleri ve yöneticileri hakkında bir soruşturma başlatıp haklarında kamu davası açılmasını istedik. Bu dinlemeleri yapan başta savcılar olmak üzere kamu görevlilerinin delilleri karartabileceği gerekçesiyle haklarında bir tutuklama kararı verilmesini de talep ettik" dedi.
Abdullah Öcalan'ın avukatlarından Mazlum Dinç ise, "Son dönemde paralel yapıya ilişkin basında çıkan bu haberler herkesin malumu. Geçmişte de bu yapı benzer şeyler yaptı. 2011 yılında meslektaşlarımıza yönelik benzer bir soruşturma açtılar ama bu yapı bugün hükümeti de hedeflediği için tamamiyle hedef tahtasına oturtuldu" diye konuştu.

CT(FOTOĞRAF)