Mutlu YUCA-Taner BAYAR/BOLU, () - BOLU'nun Gerede İlçesi'nde dere yatağında oluşan obruk suyu içerisine çekti. Suyun obruğa akmaması için dere yatağının yönü değiştirilmeye başlandı.

Gerede ilçe merkezine yaklaşık 16 kilometre uzaklıkta bulunan Salur Köyü'nde üç gün önce köye gelen Markuşa deresi yatağında obruk oluştu. Suyun gelmemesinden şüphelenen köylüler dere yatağını takip ettiklerinde dev obruk ile karşılaştılar. Yaklaşık 15 metre genişliğinde 7 metre derinliğindeki obruk köylüleri şaşkına çevirdi. Dağdan gelen suyun obruğun içine akması nedeniyle suyun kesildiğini tespit eden köylüler, Gerede Kaymakamlığı'nı arayarak yardım istediler. Köye gelen Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Ak Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, DSİ ekipleri incelemelerde bulundular. Obruğun neden meydana geldiği bilinmezken, DSİ ekipleri dere yatağının yönünü değiştirerek suyun akışını sağlamak için çalışma başlattı.
Obruğun neden oluştuğunu incelediklerini belirten Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, "Ekiplerimizle birlikte köye giderek incelemelerde bulunduk. Dere yatağına meydana gelmiş bir olay. DSİ ekiplerimiz dere yatağı üzerinde bir çalışma yürütüyorlar. Dere yatağından gelen tüm su obruğun içine akmasına rağmen çukurun içi suyla bile dolmadı. Akan su kayboluyor. DSİ ekiplerimiz bölgeye borular döşeyerek suyun akışını sağlayacaklar" dedi.
Salur Köyü Muhtarı Burhan Türker derede suyun kuruması üzerine dere yatağı boyunca yürüdüklerinde obruğu fark ettiklerini söyleyerek, "Tüm su obruğun içine akıyordu. Köyümüze gelen dereden de su gelmemeye başladı. Ekipler gelerek incelemeler yapıyorlar. Biz de bunun niye oluştuğunu merak ediyoruz. Köylülerimiz de endişeli. Dere yatağının bir bölümünün yönü değiştirilerek az da olsa akış sağlandı. Bazıları obruğun altında tünel var diyor, bazıları bölgemiz deprem bölgesi ondan oluştu diyorlar. Sonuç ne olacak biz de merakla bekliyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI