Murat ARISOY/ AFYONKARAHİSAR, () - AFYONKARAHİSAR'da Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, PKK'nın ilk silahlı saldırısını gerçekleştiren grubun içinde yer alan ve daha sonra öldürülen Mahsum Korkmaz'ın heykelinin Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde dikilmesine tepki gösterdi. Kumartaşlı, "O heykeli yıkalım" dedi.
İsmail Kumartaşlı, Diyarbakır'ın Lice İlçesi Yolçatı Köyü'nde öldürülen PKK'lı Mahsum Korkmaz'ın heykelinin dikilmesine tepki gösterdi. Kumartaşlı, "Mahsum Korkmaz, 15 Ağustos 1984'te, Siirt'in Eruh İlçesi'nde bölücü örgütün ilk saldırısını yapan elebaşıdır. Baskınları gerçekleştiren grubun başında bulunan bu teröristin heykelinin dikilmesi esnasında güvenlik güçlerinin hiçbir şey yapmayıp olay yerine uğramaması, ülkemizin düştüğü acı durumun göstergesidir" dedi.
"Şehitlerimizi mezarında ters döndüren heykel yıkılmalıdır" diyen Kumartaşlı, "Dikilen heykelin davası olmaz. Eğer bir tepki gösterilecekse hadi cesareti olan var ise bir ekip kuralım Afyonkahisar'dan gidelim o heykeli yıkalım, ben bu ekibin başında olmaya hazırım. Nasıl ki İsmail Kumartaşlı olarak dün indirilen bayrağımızı Diyarbakır'a gidip diktim, bu gün de gider o heykeli yıkarım" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI