Sedat Celil BULLALIOĞLU/DİKİLİ (İzmir), () - ÇANAKKALE Deniz Zaferi'nin kazanılmasında önemli rol oynayan 'TCG Nusret' (N-16) mayın gemisinin aslına sadık kalınarak yapılan kopyası, İzmir'in Dikili İlçesi'nde vatandaşlarla buluştu.
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinin ardından İzmir'in Foça ve Konak ilçelerini de ziyaret eden Çanakkale Boğaz Komutanlığı'na bağlı müze gemiye, ziyaretçiler akın etti. Gölcük Tersanesi Komutanlığı'nda aslına sadık kalınarak 9 Ekim 2009'da inşa edilmeye başlanan ve 18 Mart 2011 tarihinde ziyarete açılan 38.8 metre uzunluğundaki 'TCG Nusret' gemisini ziyaret eden Dikili Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Tosun'a 'Nusret 1915' yazılı şapka hediye edildi. Gün boyu açık kalan müze gemide ziyaretçilere iki ayrı sunum ile Nusret'in tarihi anlatıldı.
Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, "Çanakkale Savaşı'nda öncü rol üstlenerek, kazanılmasında büyük katkı sağlayan gemiyi, öğrencilerimiz ve halkımız ziyaret etti. Müze gemisini gezerken duygulu anlar yaşadım. Bu vesile ile Çanakkale'de büyük kahramanlık destanı yazan şehitlerimizi, gazilerimizi ve ebediyete intikal etmiş yiğitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Belirtmek isterim ki, bugün tarihin akışını değiştiren Nusret Müze Gemisi'ni ziyaret etmekten onur duydum" dedi.
Dikili ziyareti ile Ege limanları ziyaretlerini sonlandırdıklarını dile getiren Nusret Mayın Gemisi Komutanı Deniz Üsteğmen Burak Kandaş, "Geminin inşa edildiği 18 Mart 2011'den bu yana gemiyi 400 bin kişi ziyaret etti. Ancak Ege Limanlarındaki ilgi görülmeye değer" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI