Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN (Mardin), () - MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerini ardından çıkan olaylarda 13 yaşındaki A.E., başına isabet eden gaz fişeği ile yaralandı.
Nusaybin İlçesi'nde Dünya Kadınlar Günü, Nevruz Alanı'nda kutlandı. Kutlamaya BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan ile yurtdışından davetli kadınlarda katıldı. Alanın çevresinde polisin sıkı güvenlik önlemi almasına kadınlar tepki gösterip bir süre oturma eyleminde bulununca, polis bölgeden ayrıldı. BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, "Dört parça Kürdistan kadınların el ele vermiş. Ortadoğu yaşan devrimlere öncülük ediyoruz. Biz bu kuvvetimizi de Abdullah Öcalan'dan alıyoruz" dedi.
Etkinliğin ardından bir grup sokak arasında güvenlik önlemi alan polis aracına taşlı saldırıda bulundu. Polis ekipleri de grubu gaz bombası ile müdahale etti. Gaz bombası fişeğinin başına isabet ettiği A.Ç., yaralandı. Yere düşen çocuk, Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. M
illetvekili Gülser Yıldırım da hastaneye gelerek yaralı çocuğun durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı.

AA(GG/ESM) (FOTOĞRAFLI)