DEDAŞ'TAN KESİNTİ AÇIKLAMASI
Bölgede yaşanan olaylardan sonra Dicle Elektrik A.Ş., yazılı olarak yaptığı açıklamada, elektrik kesintisi nedeniyle protestoların olduğu bölgelerde kayıp kaçak oranının yüzde 90'larda olduğunu, kesintilerin de bu aşırı kaçak elektrik kullanımından kaynaklandığını duyurdu. Açıklamada, Dicle Elektrik dağıtım bölgesinde yer alan Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta Türkiye ortalamasının 3 katı elektrik kullanılmasına rağmen, kayıp kaçak elektrik oranının yüzde 75'in üzerinde olduğu belirtildi.
Şehir merkezlerinin dışında kalan kırsal kesimde bu oranının yüzde 90 seviyesini aştığı ve bu durumun 'sürdürülemez' olduğuna yer verilen açıklamada şöyle denildi:
"Son günlerde elektrik kesintisi bahanesi ile olayların olduğu yerler, kayıp kaçak oranının yüzde 90'ın üzerinde olduğu bölgelerdir. Bu yüksek kayıp kaçak oranı nedeniyle altyapı kaldırmakta zorlanıyor. Arıza, bakım, onarım ihtiyacı doğuyor. Eğer bu bölgelerde kayıp kaçak oranı bu şekilde çok yüksek oranlarda olmasaydı, bakım onarım ihtiyacı olmazdı, kesintiler de yaşanmazdı. Bu nedenle vatandaşlarımızı duyarlı olmaya, kayıp, kaçakla mücadele etmeye davet ediyoruz. Bölgede kaçak elektrik kullanımında mevcut durumun sürmesi halinde, maalesef istenmeyen ve sistemin kendini korumasından kaynaklı elektrik kesintileri de kaçınılmaz olacaktır. Ekiplerimiz, bölge genelinde bu sebepten ötürü yaşanan ve yaşanabilecek arızaları giderebilmek için 24 saat esasına göre görev yapmaktadırlar."