ÇINAR'DA LASTİK YAKIP YOL KESTİLER
Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde elektriklerin sabah erken saatlerde kesilmesine vatandaşlar tepki gösterdi. İlçede yasadışı gösteri yapan bir grup, kesintileri protesto etmek amacıyla ilçe merkezinden geçen Mardin Karayolu'nda lastik yakarak yolu bir süre trafiğe kapattı. Diyarbakır-Mardin karayolu güvenlik güçlerinin olaya müdahale etmesiyle, yeniden ulaşıma açıldı.
SİLOPİ’DE MUHTARLAR DEDAŞ BİNASINI BASTI
Şırnak’ın Silopi İlçesi'nde de elektrik kesintisini protesto eden ilçe merkezindeki mahalle ve köy muhtarları DEDAŞ’a ait arıza servis binasını bastı. DEDAŞ görevlilerini dışarı çıkartan muhtarlar, elektrik sorunu çözülünceye kadar binayı terk etmeyeceklerini söyledi. Sabah saat 05.00'de elektriklerin kesilmesine öfkelenen muhtarların baskınından sonra saat 09.45’te ilçeye tekrar elektrik verildi. Ancak muhtarlar DEDAŞ’ın her gün 4 saat elektrik kesintisi yapacağı yönündeki iddiaları üzerine işgal ettikleri DEDAŞ binasından çıkmak istemedi. Eylemlerine devam edeceklerini belirten muhtarlar, elektrik kesintilerine kesin bir çözüm bulunmasını istedi.
MUHTARLAR, PERSONELİ DIŞARI ÇIKIP KOLTUKLARINA OTURDU
Başak Mahalle Muhtarı Beşir Şeren, sabah erken saatlerde elektriklerin kesildiğini belirterek, "Sabah saat 05.00'dan beri elektriğimiz yoktu. Muhtarlar olarak DEDAŞ’ı bastık. Şimdi ben DEDAŞ şefiyim. DEDAŞ personellerinin hepsini binadan çıkarttık. Şu anda ben DEDAŞ şefiyim" dedi.
DEDAŞ çalışanlara ait koltuğa oturan Silopi Muhtarlar Derneği Başkanı ve aynı zamanda Karşıyaka Mahalle Muhtarı olan Ahmet Ökten ise, "Bütün Silopi mahalle ve köy muhtarları olarak, DEDAŞ’ın arıza binasına el koyduk. Bu sorun ya çözülür, ya da bu koltuk bizim koltuğumuzdur. Ya bu iş hallolacak, ya da bunlara rahat yok. Bu memleket sahipsiz bir memlekettir. Bu soruna bir çözüm bulmamız lazım. Kaymakamımız burada, valimiz burada, Enerji Bakanımız burada, ama bu memleketi soran kimse yoktur" diye konuştu.
Ofis Mahalle Muhtarı Salih Salınci ise sorunun çözülmemesi halinde pazartesi günü DEDAŞ’a ait ilçe binasını basacaklarını ve faturaların yatırılmasını engelleyeceklerini ileri sürdü.
KURTALAN'DA HALK KEPENK KAPATTI DEDAŞ'I BASTI
Bugün saat 05.00'da elektriklerin kesildiği Siirt'in Kurtalan ilçe merkezi ve köylerinde yaşayanlar saat 13.00'da DEDAŞ'a yürüdü. İlçe merkezinde bir çok esnafın elektrik kesintisi nedeniyle kepenk kapattığı görüldü. DEDAŞ binasına gelen öfkeli kalabalık, binanın kapı ve pencere camlarını taş ve sopalarla kırdı. Öfkeli kalabalık, sokakta park halindeki DEDAŞ'a ve özel şahıslara ait araçları tahrip ettiler.
Olayın duyulması üzerine DEDAŞ binası önüne gelen Kurtalan Belediye Başkanı AK partili Nevzat Karatay ile AK Parti İl Başkanı Fevzi Sevgili, kalabalığı sakinleştirdi. Sevgili, sorunun çözümü için DEDAŞ yetkilileriyle en kısa sürede görüşeceklerini söyledi. Belediye Başkanı Karatay ve AK Parti İl Başkanı Sevgili, DEDAŞ yetkilileriyle görüşmeye başladı. Kalabalık grup sakinleşirken, Sevgili ve Karatay'ın görüşmeden çıkmasını bekliyor. İlçede başlayan gerginlik devam ederken, güvenlik güçleri de olayları uzaktan takip ediyor.
Mehmet TÜRK-Turan KOYUNCU-Mehmet Selim YALÇIN/ DİYARBAKIR-SİİRT-ŞIRNAK, ()-


FOTOĞRAFLI