MARDİN'in Nusaybin ilçesinin BDP'li Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, Suriye'deki köpek ısırmalarına karşı sınır kapısında yapılan kuduz aşılarının son 4 gündür uygulanmadığını öne sürerek, aşıların yapılmamasının hem Kamışlı hem de Nusaybin için büyük bir risk oluşturacağını söyledi.
Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökhan, Kamışlı'da köpek ısırmaları yaşanmasına rağmen son 4 gündür bu kişilere Nusaybin sınır kapısında kuduz aşısı yapılmadığını iddia ederek tepkisini dile getirdi. Kamışlı'da kuduz aşısı bulunmadığını ifade eden Başkan Gökkan,"4 gün öncesine kadar sınır kapısında toplum sağlığı ekipleri tarafından kuduz aşıları yapılıyordu. Ancak son 4 gündür bu aşılar artık yapılmıyor. Kuduz aşısının artık yapılmamasının nedeni bilmiyoruz. Yetkililer de bu konuda bir şey söylemiyor. Şu anda Nusaybin büyük bir riskin altındadır. Devletin yetkilileri hiçbir yardımda bulunmuyor. Kamişlı'da onlarca kişiyi köpek ısırmış ve aşı yok. Ne devlet ne de bölge yetkilileri kimse bu durumla ilgilenmiyor. Kamışlı ile komşuyuz. Oradaki hastalıkların bize geçmemesi mümkün değildir. Bu hastalıklar mültecilerin aracılığıyla da geçer" dedi.
İÇİŞLERİ BAKANI SORUMLU
Kuduz aşısına gidecek ekiplerin engellendiğini söyleyen Gökkan, "İçişleri Bakanı Mardinli ancak sorunlarla ilgilenmiyor. Orada ilaçların olmadığını ve insanlığın ayaklar altına alındığını bilmiyor. Bütün Mardin'i zindana dönüştürmek için etrafını duvarla örüyorlar. Şu anda askeri araçlarla duvar malzemesi taşıyorlar. Kim bu 'yüz karalığının' altından kalkabilir. Burada olacak her şeyden İçişleri Bakanı sorumludur" dedi.