KONFERANSA KATILDI
Çanakkele'de, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bu toplantının ardından partisinin İl Başkanlığı'nca düzenlenen 'Yeni Türkiye'de Siyaset ve Ekonomi' konferansına katıldı. Ticaret ve Sanayi Odası Kongre ve Fuar Merkezi'ndeki konferansa Ak Parti Çanakkale Milletvekili ve 30 Mart seçimlerinde Çanakkale Belediye Başkan adayı olan Mehmet Daniş, Ak Parti Çanakkale İl Başkanı Muzaffer Kutlu, ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda partili de hazır bulundu.
Konuşmasında siyasetteki gelişmeleri değerlendiren Kurtulmuş, "28 Şubat'ta olan benzer şeyler bugün de oluyor. Fark ne? 28 Şubat'ta parlamentodaki, meclisteki çoğunluk Doğru Yol Partisi'nin 50 milletvekili istifa ettirilerek düşürüldü. Refah-Yol'un çoğunluğu kalmadı. Rahmetli Muhsin Bey'in verdiği 7 kişilik desteğin de bir anlamı kalmadı. Onun yerine başka bir hükümet kurulabildi. Sizi temin ederim ki bu kadar ciddi bir çoğunlukla Ak Parti iktidarda olmasaydı, parlamento içerisinde bu hükümeti değiştirebilecek bir alternatif ortaya çıkma ihtimali olsaydı, şimdiye kadar çoktan bin türlü operasyonlarını tamamlarlar ve bu süreçte belki hükümeti değiştirirlerdi. Ama milletin gönlünde başka bir iktidar alternatifi var mı? Şunu da söyleyeyim. Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve diğer partilere deseniz ki; 'Buyurun anahtar teslimi, size iktidarı teslim ediyoruz', vallahi de billahi de istemiyoruz' diye arkalarını dönerler kaçarlar" dedi.
Bu sözleri konferansa katılan partililer tarafından alkış alan Kurtulmuş şöyle devam etti:
"Niye böyle söylüyorum. Bu arkadaşlar eski Türkiye'yi yönetmeye alışmışlar, kodları öyle. İçine kapanan bir Türkiye. Dünyada sözü itibarı olmayan bir Türkiye. Ama şimdi Başka bir Türkiye var. Bu Türkiye'yi yönetmek için yeni bir vizyon, bir medeniyet perspektifi, bir gelecek tasarımınızın olması lazım."

Ersan KÜÇÜKKURU/ ÇANAKKALE, ()

EK (KÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)