Taner YENER-Ünsal ÇAKİN/İSTANBUL, ()- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti iktidarının Türkiye'de 11 yılda birçok önemli projeye imza attığını belirterek, “Marmaray yapıldı. Hızlı trenler yapıldı. Türkiye'nin 4 bir tarafında üniversiteler var. Duble yollar var, barajlar var, köprüler var, viyadükler, fabrikalar var var. Bunların hepsi çok iyi. Ama Türkiye'de en önemli proje 11 yıldır nedir derseniz? Türkiye'nin en önemli projesi, Tayyip Erdoğan'ın en önemli projesi çözüm sürecidir. Türkiye'de barışı sağlama teşebbüsüdür.“ dedi.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, seçim çalışmaları kapsamında Esenler'de bir dizi programa katıldı. Seçim otobüsü ile ilçede dolaşan Numan Kurtulmuş, Esenler Belediye Başkanı ve adayı Mehmet Teyfik Göksu ile birlikte halkı selamladı. Kurtulmuş daha sonra Nene Hatun Kültür Merkezi'nde AK Parti Kadın Kolları tarafından gerçekleştirilen programa katıldı. Kurtulmuş burada bir konuşma yaptı.

"TÜRKİYE, UKRAYNA'DAN BİN BETER OLSUN İSTİYORLAR



Numan Kurtulmuş, Türkiye'de geçtiğimiz Mayıs ayının ortasından bu yana bir türbülansın içerisine sokulduğunu ifade ederek, “ Sanki Türkiye'de bir büyük kaos varmış, kriz varmış gibi Türkiye'de her gün başka şeyler tezgahlanmaya çalışılıyor. Ne istiyorlar? Bu sorunun cevabını bulmak lazım. Farklı, farklı gruplar var içeride ve dışarıda. Hepsinin isteği başka sonuçlarına bakarak bunları değerlendiriyoruz. Ve bakıyorsunuz ki, yan yana yürümesi bile mümkün olmayanlar, oturup aynı masa etrafında iki kelime sözü birlikte paylaşmaları mümkün olmayanlar şimdi kol kola AK Parti'yi yıkmak için, Türkiye'ye çelme takmak için, Başbakan'ın önünü kapatmak için her türlü kumpası kuruyorlar. Ne istiyorlar, Türkiye'de ekonomik kriz çıksın istiyorlar. Türkiye yönetilemez hale gelsin istiyorlar. Ukrayna'dan bin beter olsun istiyorlar. Hükümet Türkiye'yi yönetemez hale gelsin istiyorlar. Biz bu filmi gördük. 1980 öncesinde Türkiye'yi bu hale getirmişlerdi. Türkiye'de eğitim camiası ikiye bölünmüştü, şehirler, fakülteler, sokaklar ikiye bölünmüştü. Şimdi istiyorlar ki, Türkiye aynı döneme geri dönsün Ukrayna'dan bin beter olsun. “ dedi.

"TAYYİP ERDOĞAN'IN EN ÖNEMLİ PROJESİ ÇÖZÜM SÜRECİDİR"



Türkiye'de iki yıl içerisinde 509 bin kişinin telefonu dinlendiğini vurgulayan Kurtulmuş, “Devletin emniyet yetkililerinin, savcıların, hakimlerin, kaymakamların, valilerin, başbakanın, bakanların telefonları dinlenmiş. Böyle bir ülke yönetilebilir mi. İstiyorlar ki Türkiye yönetilemez hale gelsin. 11 yıl içerisinde çok şeyler yapıldı. Marmaray yapıldı. Hızlı trenler yapıldı. Şırnak'ta üniversite var. Türkiye'nin 4 bir tarafında üniversite var. Duble yollar var, barajlar var, köprüler var, viyadükler, fabrikalar var var. Bunların hepsi çok iyi. Ama Türkiye'de en önemli proje 11 yıldır nedir derseniz? Türkiye'nin en önemli projesi, Tayyip Erdoğan'ın en önemli projesi çözüm sürecidir. Türkiye'de barışı sağlama teşebbüsüdür. Bakın açık söylüyorum bu millet deseki CHP'ye 'Ey Kılıçdaroğlu al bu Türkiye'nin anahtarları, bu Türkiye'yi sen yönet' dese emin olun 'Aman billah ben böyle bir şey istemiyorum' diye kaçar anahtarları millete teslim eder.“ dedi.

“5 TANE ÜLKE 195 ÜLKEDEN BÜYÜK DEĞİLDİR. BİZ BUNU SÖYLÜYORUZ"



BM yeniden yapılanmasını Başbakan Erdoğan'ın sürekli dile getirdiğini söyleyen Kurtulmuş, “Ne diyor 'Dünya 5'ten büyüktür' diyor. Bir tarafta 5 tane ülke diğer bir tarafta 195 tane ülke. 195 tane ülke ne derse desin o 5 tane ülke bir konu hakkında ittifak etmezse bir karar alamıyorsun. İsrail sürekli Filistinlileri baskı bakıyor, öldürüyor, işgal ediyor. Hiç bir şey yapamıyor dünya. Neden BM güvenlik konseyinde İsrail'in dayısı var, arkası var Amerika'ya yaslanıyor. Suriye'de bu kadar işkence yapılıyor. 150 bin sivil insan öldürülüyor. Hiçbir şey yapamıyorsunuz. Çünkü BM Esad'ın dayısı var, Rusya var. En son Kırım'ı gördünüz. İki ay içerisinde Ukrayna'yı rezil ettiler. Bir taraftan Batılı güçler insanları ayaklandırdı. Karşılıklı derken Ukrayna, Rusya'nın kucağına düştü. Ukrayna Rusya'nın eline, avucuna düştü. Kırım, Rusya tarafından ilhak edildi. BM toplantıya çağrıldı ' ne dediler' bir sonuç çıkmadı. Çünkü orada Kırım'ı ilhak edenler yani Ruslar orada BM karar verici durumda. Ruslar kabul etmezse Kırım ilhak'ı kararına bir şey yapamazsınız. Böyle bir dünya sistemi olurmu? Bir tanesi aykırı olsa bile zulüm devam ediyor. Bu zulüm devam etmez. Dünya 5'ten büyüktür. 5 tane ülke 195 ülkeden büyük değildir. Biz bunu söylüyoruz. “ dedi.

“30 MART TÜRKİYE'NİN YOL AYIRIMI OLAN BİR KADER SEÇİMİDİR"



Önümüzdeki Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine değinen Kurtulmuş “1961'dan bu yana maalesef hep Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Ali Cengiz oyunları oynanmıştır. Bir takım katakulliler yapılmıştır. 1961'de Ali Fuat Başgil hukuk profesörü. Buradan Ankaya'da gitti İstanbul'dan. Ankara tren garında adamın ensesine silahı dayadılar 'marş marş' dediler. Desdursuz bağa girilmez. Burada istediğiniz gibi Cumhurbaşkanı adayı olamazsınız. O günden beri bütün Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hemen hemen bir takım oyunlar olmuştur. AK Parti'nin bana 11 yıldır işlerden en önemlilerinden biri nedir derseniz? 2008'deki Cumhurbaşkanı referandumudur. Artık sistem değişiyor. Cumhurbaşkanını artık kapalı kapılar ardında bir takım seçkinler bir takım elitler seçmeyecek. Cumhurbaşkanını millet siyaset meydanında seçecek, sandıklarda seçecek, doğrudan doğruya oylarıyla seçecek. Bu ne demek biliyor musunuz? Milletin değerleriyle hiçbir bağı olmayan geçmişiyle irtibatı olmayan hiçbir kimse Türkiye'de Cumhurbaşkanı olamayacak. İstiyorlar ki, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Türkiye karışsın, Türkiye dilediği birini Cumhurbaşkanı seçmesin. Daha açık söyleyeyim Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı olmasın, o süreçte önü tıkansın, siyaseten etkisiz hale gelsin istiyorlar. Meselenin aslı budur. Ne istiyorlar neden şimdi? 30 Mart seçimi sadece belediye başkanı seçme seçimi değildir. Ama 30 Mart Türkiye'nin yol ayırımı olan bir kader seçimidir. Türkiye eski Türkiye'nin pasaklı yollarına geri mi dönecek? Türkiye bu ülkenin başına çorap örmek isteyenlerin, bu ülkenin önüne kesmek isteyenlerin, bu hükümeti indirmek isteyenlerin yaptıklarına pirim verecek mi? Vermeyecek mi? Türkiye yeni medeniyet yolunda, yeni Türkiye istikametinde yoluna devam mı edecek? İşte 30 Mart bu seçimdir. “ dedi.

TY (ET) (FOTOĞRAFLI)