TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde vatani görevini yaparken nöbet sırasında arkadaşı tarafından bıçaklanarak öldürülen Hazni Gezer'in cenazesi, memleketi Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.
Çorlu'da bulunan 5'inci Kolordu Komutanlığı'na bağlı Hava Savunma Taburu'nda askerlik görevini yapan 26 yaşındaki er Hazni Gezer'in cenazesi, uçakla Mardin Havalimanı'na getirilerek ailesine teslim edildi. Ambulansla Nusaybin'e getirilen Gezer'in cenazesi, Zenelabidin Mahallesi Kanik Sokak'ta bulunan evine getirildi. Daha sonra aynı mahallede bulunan Mele Musa Camii'nde kılınan namazdan sonra Gezer'in cenazesi, Hacılar Mezarlığı'na getirildi. Cenazenin taşınması sırasında Gezer'in yakınları sinir krizleri geçirdi.
Evli ve 2 çocuk babası Hazni Gezer'in resmi nikahsız eşi Ayşe Ortaç, camide kılınan cenaze namazı sırasında, Kürtçe ağıt yakarak, feryat etti. Ayşe Ortaç, Kürtçe yaktığı ağıtlarda, "Devlet ben sana kocamı sağ olarak askere gönderdim, bana cenazesini gönderdin. Allah, senden razı olmasın. Sen çocuklarımı yetim bıraktın, ben şimdi ne yapacağım" diyerek sık sık ağladı.
Cenazenin defnedilmesinden sonra Hazni Gezer'in babasının evinde kurulan çadırda, taziyeler kabul edildi.

AA(GG/İD) (FOTOĞRAFLI)